Tort de piscoturi cu visine

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat: 1/2 pachet de piscoturi
  • Pentru crema: 3 plicuri budinca de vanilie
  • 12 linguri zahar
  • 1,5 litri lapte
  • Pentru sirop: 100ml apa
  • 100g zahar
  • 2 lingurite cafea
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Pentru ornat: visine proaspete
  • ciocolata neagra

Mod de preparare

Se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj iar cand este gata se ia de pe foc si se da la racit.

Siropul se face din apa pusa la fiert cu zaharul 5 minute. Apoi se adauga romul si cafeaua si se mai fierb pana cand o picatura din sirop pusa intr-un pahar cu apa rece formeaza o biluta moale. Pana se raceste siropul,visinele se spala si se scot samburii.

Intr-o tava dreptunghiulara se pun piscoturile inmuiate in sirop, iar pe deasupra visinele. Budinca se adauga si ea, peste adaugandu-se ciocolata neagra rasa.

Se decoreaza cu visine si se pune la rece cateva ore, dupa care se serveste.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise