Tort de portocale

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reteta o am de la mama.
  • 1 blat din 3 oua, 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina,
  • 6 oua,
  • 300 ml lapte,
  • 200 g zahar,
  • 2 linguri rase cu gelatina,
  • 4 linguri cu faina,
  • coaja rasa de la o portocala,
  • 1/2 litru de smantana dulce pentru frisca (in caietul maica-mii scrie frisca dintr-un kg de smantana).
  • Pentru decor am folosit portocale, visine, 1 pliculet de tort jelee si putina frisca.

Mod de preparare

Mai intai mixam ouale cu zaharul si un praf de sare; adaugam faina, apoi laptele, putin cate putin. Punem compozitia pe foc si o tinem acolo, amestecand din cand in cand, pana incepe sa se ingroase. Oprim focul.

Adaugam coaja rasa de portocala si gelatina, hidratata in apa rece si apoi dizolvata la bain marie.

Batem bine frisca si o incorporam in crema racita, amestecand usor, de jos in sus.

Montam tortul asezand blatul pe un platou; in jurul blatului asezam inelul detasabil al unei forme de copt; tapetam peretii inelului cu felii de portocale, turnam crema, nivelam si dam la rece. Cateva ore.

Scoatem inelul, ornam cu felii de portocala si visine si cu 1 pliculet de tort jelee (preparat dupa instructiunile de pe plic).

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise