Tort de portocale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 3 pliculete de gelatina
  • 350 g zahar
  • 4 plicuri de zahar vanilat
  • 1 l lapte
  • 8 portocale
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 pumn de stafide
  • 24 piscoturi de sampanie

Mod de preparare

Se amesteca 6 galbenusuri cu 350 g zahar, cu 3 plicuri zahar vanilat si 1/2 l lapte,apoi se continua amestecarea pe foc intr-un vas cu apa;

3 pliculete de gelatina se amesteca si ele cu 5-6 linguri de apa pe foc, (nu direct ci tot intr-un vas cu apa} pana ce se omogenizeaza;

Apoi se toarna gelatina peste cealalta compozitie si se amesteca tot timpul pana se face crema;

Se adauga un pumn de stafide si un pumnisor de coaja de portocala rasa, se lasa la rece;

Se bate frisca si separat albusurile;

Dupa ce se raceste crema se amesteca cate o lingura intr-un castron mai mare din fiecare (frisca, albusuri, crema);

Portocalele se curata si se taie rondele;

Se inmoaie piscoturile in lapte cu un plic de zahar vanilat si se pun pe o farfurie

Se raceste o cratita, se tapeteaza peretii cu piscoturile inmuiate, se pun pe fund felii de portocale. Se adauga jumatate din compozitia de crema, se pun piscoturi daca au ramas sau portocale, se adauga cealalta jumatatea din compozitia de crema. Pe deasupra se pun felii de portocale frumos aranjate si se pune la rece.

Tips:

Putem imbraca acest tort de portocale, total sau numai pe laterale cu frisca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise