Tort de visine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100g.unt,
  • 100g.zahar,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 100g.faina,
  • 2 oua,
  • 1/2 lingurita de praf de copt,
  • 1 praf de vanilie;
  • Pentru ornat: cateva visine;
  • Pentru crema:
  • 180g.zahar,
  • 100g.gem de visine,
  • 14 foi de gelatina,
  • 750g.iaurt cu gust de visine,
  • 750g.frisca,
  • coaja rasa de la o lamaie;

Mod de preparare

1.Se prepara blatul:untul se bate cu telul impreuna cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga ouale ,puse pe rand, faina amestecata cu praful de copt si praful de vanilie.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.Compozitia pentru blat se pune intr-o forma de tort unsa (diametrul de24 cm.)si se coace 20mn.Se scoate , se lasa sa se raceasca putin, se scote din forma si se lasa sa se raceasca complet pe un gratar,

2.Se prepara crema:se inmoaie gelatina in apa rece , conform indicatiilor de pe plic.La foc moale se incalzeste 200g.iaurt cu gust de visine si zaharul.Se dizolva gelatina si se adauga in acest amestec.Se adauga restul de iaurt si coaja de lamaie.Se da la rece, la frigider.Cand s-a intarit, se inglobeaza frisca batuta.Se imparte in doua compozitia de iaurt si in jumatate de cantitate se inglobeaza gemul, amestecand cu o spatula.

3.Cele doua compozitii se pun in cate o punga cu sprit.Se aseaza un inel de torturi de jur imprejurul blatului.Cele doua compozitii se spriteaza deasupra in 2 cercuri concentrice alternative.Se spriteaza al doilea strat de creme,tot in cercuri concentrice , dar de data aceasta alternand invers culorile:alb peste roz si roz peste alb .Se netezeste suprafata cu spatula si se spriteaza rozete din restul de crema.Tortul se da la frigider pentru 3-4 ore , ca sa se intareasca.

4.Inainte de servire se desprinde inelul si tortul se orneaza cu visine.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise