Tort din biscuiti si fructe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g biscuiti(eu am folosit Petit Beurre)
  • 200ml lapte sau vin alb aromat
  • 400g fructe de sezon(eu am folosit capsuni si cirese
  • dar puteti adauga si coacaze
  • visine
  • zmeura)
  • 150g zahar
  • 2 albusuri
  • 200ml frisca
  • 300g cicolata de menaj

Mod de preparare

Topiti ciocolata si tapetati cu ea peretii unei tavi rotunde de tort,in care ati pus folie de copt(eu am pus folie alimentara).

Puneti ciocolata in mai multe straturi.

Bateti spuma albusurile cu zaharul pus treptat.Cand spuma se tine bine,adaugati jumatate din cantitatea de fructe zdrobite sau taiate in bucati mai mici/jumatati/rondele.

Tapetati tava cu biscuiti inmuiati putin in lapte sau vin.Peste stratul de biscuiti puteti pune cateva fructe taiate apoi turnati o parte din spuma de fructe,nivelati,apoi puneti un strat de biscuiti inmuiati si din nou cateva fructe.(Biscuitii se pot suprapune pt a acoperi perfect suprafata).

Apoi puneti iar spuma si puteti repeta,astfel incat ultimul strat sa fie de biscuiti.

Deasupra asezati un strat de frisca,in care aranjati restul de fructe.

Puneti tortul la frigider pt 3-4 ore,iar inainte de servire se scoate cu grija din tava,e de preferat sa fie o tava detasabila si se indeparteaza cu grija folie,astfelincat marginea tortului sa ramana tapetata cu ciocolata.

Pofta buna!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise