Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Incredinte pentru aluatul de clatite (aproximativ 18 clatite):
  • -Lapte (300 ml)
  • -Faina (4-5 linguri)
  • -Oua (2 buc.)
  • -Zahar (dupa gust, cit de dulce doriti sa fie)
  • -Un pachetel de praf de copt Dr. Oetqer
  • -Un praf de sare
  • -Doua linguri ulei vegetal dublu rafinat
  • Incrediente pentru umplutura:
  • -Budinca cu gust de ciocolata Dr. Oetqer
  • -Ciocolata neagra cu alune intregi
  • -Lapte (500 ml) pentru prepararea budincii
  • -2-3 linguri zahar pentru prepararea budincii
  • -Visina in sucul ei
  • -Betisoare cu umplutura din comert pentru decorul tortului

Mod de preparare

Clatite:

Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua, apoi se va adauga faina si praful de copt, praful de sare, se va amesteca bine (se va obtine o masa putin viscoasa), se vor adauga cele 2 linguri de ulei rafinat (pentru a nu se lipi clatitele la copt), apoi treptat se va adauga si laptele. Se va mesteca totul bine, apoi se vor coace clatitele.

Umplutura:

Budinca se va prepara conform retetei indicate pe ambalaj. Veti avea nevoie de 500 ml de lapte si 2-3 linguri de zahar. Dupa ce ati preparat-o, o lasati la racit la temperatura camerei. Separat intr-o cratita puneti 2 linguri lapte si un pic de unt si puneti-o la foc mic, dupa ce s-au incalzit bine, s-a topit untul, adaugati ciocolata neagra cu alune intregi, luati cratita de pe foc si mestecati pana se topeste ciocolata.

In timp ce se va mai racori un pic ciocolata topita, veti purcede la oformarea tortului. Ungeti fiecare clatita cu budinca si puneti visine deasupra (se poate de pus si peste una visine, nu neaparat la fiecare clatita), si tot asa pana la ultima peste care veti turna ciocolata topita aproape racita. Alunele intregi din ciocolata le veti utiliza la decorul tortului (in dependenta de imaginatia fiecaruia). Pentru decor eu am mai folosit si niste betisoare cu umplutura, pe care le-am fixat cu ajutorul scobitorilor.

Se va da la frigider pentru macar cel putin 1 ora.

A iesit un deliciu, toata lumea a ramas multumita.

Pofta mare va doresc !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise