Tort Diplomat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Oua:6 buc
  • Zahar: 400 gr
  • Lapte:600 ml fiert si racit sau pasteurizat
  • Frisca Lichida:1000 ml
  • Gelatina:4 pliculete
  • Compot ananas:o conserva
  • Stafide: 200 gr
  • esenta vanilie: dupa gust

Mod de preparare

Se pune gelatina la inmuiat in apa calduta conform instructiunilor de pe ambalaj.In acest timp se amesteca ouale intregi cu laptele si cu zaharul si, dupa ce s-a omogenizat se da la foc mic,amestecand continuu.Aceasta crema nu trebuie sa fiarba,ci trebuie tinuta pe foc atat cat sa se gateasca ouale sa nu fie crude.Se ia de pe foc, se lasa sa se racoreasca putin si se adauga gelatina inmuiata, dupa care se mai pune din nou pe foc,pentru cateva minute,aducandu-se doar pana la punctul de fierbere.Se lasa se se raceasca complet,se adauga esenta de vanilie si 700 ml de frisca batuta in prealabil(restul de 300 ml frisca se pastreaza pentru ornat).Dupa ce s-a omogenizat bine, se adauga stafidele si cubulete de ananas(sau orice fructe doriti)se va turna intr-o forma preferata de dvs(fie rotunda,fie dreptunghiulara),care va fi tapetata in prealabil cu folie transparenta sau ciolofan.Se da la frigider pentru cel putin 4 ore.Dupa ce s-a inchegat, se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca si fructe.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise