Tort diplomat cu fructe

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Un pachet mare de piscoturi( 30 buc)
  • o cutie de ananas
  • 3 piersici foarte coapte taiate foarte subtiri(julien)
  • frisca lichida (sau 4 plicuri cu 800ml de lapte rece) pentru 800gr de compozitie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • un plic de sarlota de vanilie
  • doua oua( de tara daca aveti)
  • 100gr stafide si 50 gr ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Se taie ananasul bucatele si il punem la scurs intr-o sita peste un castron (fara sa aruncam siropul). Punem 250ml de sirop de ananas impreuna cu sarlota si cele doua oua pe foc mestecand continu 5-8 min si il lasam deoparte, preparam frisca cu un praf de sare si pliculetul de zahar vanilat. Cand frisca este gata se incorporeaza cu sorlota mestecand bine. Intr-un vas cu margine detasabila asezam piscotorile pe fundul vasului si jumatatile taiate pe latime,de jur imprejur (in locurile libere puteti pune bucati de piscoturi rupte), cu siropul ramas de la compot turnati usor cu o lingurita peste piscoturi dupa care punem un strat cu felii de piersici, jumatate din compozitie, ananas, si restul de compozitie cu stafidele restul de ananas, iar deasupra restul de feli de piersici. La sfarsit razuim ciocolata si-l bagam la frigider 6 ore. (e bine sa-l faceti pentru a doua zi, pofticiosii sa astepte). SAVURATI-L DIN PLIN. Fiti nebuni dar buni!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise