Tort diplomat cu fructe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 galbenusuri
  • 60 ml apa calda
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 7linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 4 oua
  • 1 plic gelatina
  • 2 linguri amidon
  • zeama de la 1 lamaie
  • 100 g zahar
  • fructe
  • 500 ml frisca
  • decor
  • frisca
  • fructe

Mod de preparare

Blat - incalzim apa putin. Intr-un bol adaugam galbenusurile, apa si mixam cca 2 min dupa care adaugam zaharul si mai mixam 5 min pana vom obtine o spuma aerata si pufoasa. Amestecam faina, praful de copt, cacaoa, coaja de lamaie, sarea si le adaugam peste galbenusuri amestecand usor cu o lingura de lemn pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema - intr-o cratita punem laptele cu zaharul la incalzit. Ouale le amestecam cu amidonul dupa adaugam laptele caldut si amestecam continuu. Punem amestecul din nou pe foc mic tot amestecand continuu pana ce se ingroasa. Dupa adaugam zeama de lamaie si lasam sa se raceasca.

Intre timp mixam frisca si o amestecam cu crema de oua. Adaugam gelatina pregatita confrom instructiunilor de pe plic (eu am adaugat doar 50 g apa rece) si cca 200 g fructe si amestecam usor.

Turnam compozitia intr-o tava cu pereti detasabili si imbracata in folie alimetara. Dam la frigider cca 30 min dupa care scoatem si adaugam blatul. Dam din nou la frigider cateva ore inainte sa il decoram.

Rasturnam tortul pe un platou dupa care decoram cu frisca si fructe.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise