Tort festiv de ciocolatã si alune de pãdure

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • 125 unt si 150 gr zahãr
  • 5 ouã si 200 gr fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • 50 gr cacao
  • 100 gr fructe cristalizate
  • 100 gr alune de pãdure tocate grosier
  • Crema si decor
  • 100 gr ciocolatã culinarã si 20 gr unt
  • cocos ras, cirese confiate, alune de pãdure

Mod de preparare

La multi ani si bine v-am regãsit!

Acest tort a fost pe masa noastrã de Revelion, de aceea si lumânarea:)

Alunele de pãdure se pot înlocui cu migdale sau nuci.

Pentru blat

* Bate spumã untul topit cu zahãrul, gãlbenusele pe rând si albusele bãtute separat.

Apoi fãina, praful de copt si cacaoa.

La urmã fructele cristalizate tocate si alunele.

* Unge o formã de coronitã si toarnã blatul. Dã la copt circa de 45 min. la 180ºC. Scoate.

Între timp topeste ciocolata cu untul si toarnã peste blat.

Decoreazã dupã plac, poftã mare:)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise