Tort marmura

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru blat
  • 15 albușe, 30 linguri de zahar, 12 linguri pesmet.
  • pentru crema
  • 15 galbenușe, 250g zahar pudra, 250g margarina Rama, 200g alune prajite și macinate, o crema de vanilie la plic.

Mod de preparare

blat

se fac trei blaturi: fiecare din cate 5 albușe batute cu 10 linguri de zahar, se adauga patru linguri pesmet. se coace rotund.

crema

galbenușele se freaca spuma, la rece, cu 250 g zahar pudra. o margarina Rama se freaca și se adauga galbenușele frecate, cate puțin. se adauga 250 gr alune prajite și macinate. se prepara o crema de vanilie la plic.

aranjare

blat, crema alune, crema vanilie, blat, crema alune,...

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise