Gelatina se pune in vas sa se desfaca in sucul de la compotul de ananas si cel de la portocale, in care am dizolvat 250 gr zahar pudra . Se lasa 10 minute , dupa care se pune la ben-mari amestecad continuu si mare grija ca gelatina sa nu atinga punctual de fierbere , cand s-a dizolvat gelatina se adauga cele doua galbenusuri frecate cu cele 3 linguri de zahar si se lasa sa se ra ceasca .
In acest timp pregatim forma pentru a asambla tortul :
Se imbraca forma de tort cu folie alimentara ,la care se lasa marginile mai lungi sa poti sa le aduni deasupra tortului asamblat . Se taie rulada de 1/2 cm grosime si tapetam forma pe fund si margini , daca raman goluri rupem bucatele de rulada si umplem pe unde este necesar .
Batem frisca bine , apoi adaugam treptat prima compozitie , dupa ce s-a incorporat turnam un strat in forma , peste care punem fructele de anans , apoi alt strat si iaras fructe , si asa pana se termina compozitia , daca mai este rulada se pune peste ultimul strat . Se strang colturile si se da la frigider pentru 3 -4 ore . Cand s-a racit , se pune deasupra platoul si se intoarce forma cu tort , sa desface usor folia , si rezultatul e surprinzator .
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise