Tort Mickey

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blaturi:3 pahare de iaurt(150ml),o jumatate pahar de ulei,6 pahare de zahar,9 pahare de faina,un praf de copt,6 oua,o lingura nuca de cocos,o lingura coaja rasa de lamiie.
  • Pentru crema:500ml lapte,4 oua,30g faina,100g zahar,vanilie.
  • Pentru ornat:100g nuci macinate,50g nuca de cocos,50g ciocolata.

Mod de preparare

Pentru copt,se pregatesc 2 forme de tort,una mare si una mai mica.Iaurtul se amesteca cu zaharul,ouale si uleiul adaugat treptat(pentru masurarea uleiului,zaharului si fainei se foloseste aceiasi masura ca pentru iaurt).Se presara apoi cite putina faina,amestecata inainte cu praful de copt si se amesteca incet.

Se toarna aluatul obtinut in tavile unse cu unt si se coace in cuptorul incins,la foc potrivit,30-40 de minute.

Pentru crema,in laptele fierbinte aromat cu vanilie,se adauga ouale batute cu zaharul si faina,care se amesteca la foc mic,pina se leaga.Cind se raceste se toarna pe cele trei blaturi,care se orneaza cu nuca,ciocolata rasa si nuca de cocos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise