Tort Mihaela

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat: 6 oua, 6ling.zahar, un varf lingurita bicarbonat, zeama de lamaie, 6ling ulei, 7ling de faina, 200 gr nuca macinata
  • crema: 1 margarina, o budinca de ciocolata, 250ml lapte, 5 ling zahar, un plic de frisca praf
  • ciocolata finetti 1 borcan, jeleuri de culori diferite

Mod de preparare

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul pana se intaresc. Galbenusurile se amesteca bine cu cele 6 ling de ulei in acelasi sens, se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si se pune putin cate putin la albusurile batute spuma, se pune si nuca cu o paleta, se pune faina si se amesteca de jos in sus pana se omogenizeaza.

Se da la cuptor cam 45 de min. Dupa ce s-a racit, se taie in 3. Pt crema se pune laptele la fiert cu zaharul, intre timp budinca se amesteca cu un pic de lapte rece si se pune pe foc la restul de lapte. Dupa racire se freaca margarina cu mixerul si se adauga budinca. Se umplu cele 3 foi.(foile se pot insiropa cu un pic de apa zahar si esenta de rom).

Se bate frisca cu lapte (de preferat frisca lichida) si se pune deasupra pe tort. Se orneaza cu jeleuri.(ciocolata rasa... bombonele colorate etc)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise