Tort palarie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat: forma rotunda
  • 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 2 linguri de ulei
  • Sirop :
  • apa, zahar vanilat
  • Crema :
  • 400 ml de frisca lichida
  • 250 g brinza mascarpone
  • 250 g de capsuni
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • decorul meu e din martipan

Mod de preparare

Blat :

Ouale se separa, albusurile se bat spuma, galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat, uleiul, se adauga la spuma si se amesteca incet, se adauga lingura cu lingura faina si praful de copt, se da la cuptor la 180 de grade pina trece testul cu scobitoarea.

Cind s-a facut se da la racit si dupa aia se taie in doua, inainte de a se pune crema in mijloc se siropeaza blaturile.

Crema :

Frisca se bate sa fie tare, se adauga brinza mascarpone si zaharul vanilat si se amesteca cu mixerul putin.

Capsuniile se taie marunt si se adauga la crema obtinuta.

Decor: eu am decorat cu bomboane marshmallow, martipan, l-am format sa para a fi o palarie de ziua bunicii.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise