Tort parfais

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g piscoturi
  • 250 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 3 oua intregi
  • 100 g cacao
  • 1 esenta de rom
  • 1 cana lapte rece
  • 200 ml frisca lichida

Mod de preparare

Freci untul cu zaharul bine de tot, adaugi galbenusurile, cacaua si albusurile batute spuma. Ungi cu unt si tapetezi cu folie de plastic alimentara o forma mica de tort. Asezi piscoturile trecute, in prealabil, prin lapte, pe marginea formei (daca este nevoie le rupi pentru a se potrivi cu inaltimea formei). Torni crema iar deasupra mai pui un rand de piscoturi inmuiate in lapte. Lasi pana a doua zi la frigider, apoi rastorni tortul pe un platou si il decorezi cu frisca.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise