TORT PENTRU MAJORAT

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat: 8 oua , 8 linguri faina, 3 linguri nuca macinata, 16 linguri zahar, vanilie, un pahar mic de ulei
  • Crema granache: 500 ml frisca ,500 gr ciocolata .Reteta pentru crema am gasit-o pe un site cu retete.
  • Pentru tortul din imagine am folosit de 3 ori reteta si este suficient pentru 35-40 persoane.

Mod de preparare

Blatul : Se bat albusurile spuma cu 8 linguri zahar . Galbenusurile se freaca cu 8 linguri zahar . Se pune uleiul. Se amesteca cu albusurile in care se pune faina , nuca si vanilie.

Se pune in tava si se coace la foc potrivit.

Crema granache : Se pune frisca intr-o cratita la foc mic si se amesteca mereu sa nu se lipeasca. Cand ajunge la fierbere se ia de pe foc si se adauga ciocolata maruntita.Se omogenizeaza bine, se pune pe foc mic pana se topeste ciocolata.

Dupa ce se raceste se tine la frigider o noapte. Cand se scoate de la rece se freaca bine si se umple cu ea blatul tortului.

Blatul se taie in patru se insiropeaza si se umple cu crema.

Tortul se imbraca cu frisca .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise