Tort pepene galben

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina.
  • Crema:
  • 1 pepene galben de 1 kg
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri lichior de fructe
  • 100 g zahar + 3 linguri
  • 2 plicuri gelatina
  • 600 g frisca.

Mod de preparare

Bati albusurile spuma, apoi adaugi zaharul treptat, galbenusurile unul cate unul, incorporezi si faina si amesteci cu o lingura de lemn de sus in jos.

Ungi o forma de tort cu margarina, o tapetezi cu faina, torni compozitia si o dai la cuptor pentru 30-35 de minute.

Cureti pepenele de coaja si samburi, apoi il tai felii, iar cateva le opresti pentru ornat.

Pe celelalte le pasezi si amesteci piureul obtinut cu zeama de lamaie, lichiorul si zaharul.

Inmoi gelatina in apa rece, apoi o dizolvi pe foc mic.

Cand e gata o amesteci cu cateva linguri de piure, apoi il incorporezi pe tot.

Bati bine si frisca, o amesteci cu piureul de pepene si o dai la rece pentru 30 de minute.

Fierbi apoi o cana de apa cu 3 linguri de zahar si o vanilie pana obtii un sirop subtire pe care-l lasi sa se raceasca.

Tai apoi blatul in doua felii pe care apoi le insiropezi si le umpli cu crema de pepene pregatita.

Imbraci tortul cu crema, ornezi cu bucatele de pepene si-l dai la rece

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise