Tort racoritor cu zmeura

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g faina
  • 25 g amidon
  • 3 lingurite praf de copt
  • 125 g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 125 g unt moale sau margarina
  • 3 oua
  • 1 pachet coaja rasa de portocala
  • Pentru umplutura:
  • 250 ml frisca
  • 1 pachet intaritor pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pachet praf pentru jeleu cu gust de zmeura
  • 400 g zmeura congelata

Mod de preparare

Blat:

- se incinge cuptorul la 170 grade Celsius

- se amesteca intr-un castron faina, amidonul si praful de copt

se adauga treptat restul ingredientelor pentru aluat si se framanta

- se aseaza aluatul intr-o forma pentru sufleu (diametrul 26 cm); cel mai indicat ar fi sa se foloseasca si o hartie de copt

- se coace aluatul 25-30 de minute, apoi se desprinde de pe forma, se rastoarna, se lasa sa se raceasca si se taie in jumatate pe orizontala

Umplutura:

- pentru crema, se bate bine frisca, se adauga intaritorul, zaharul vanilat si se pastreaza la rece

- se pregateste praful pt jeleu cu apa conform instructiunilor de pe pachet si se rastoarna peste zmeura inghetata

- se lasa totul sa se dezghete, iar cand zmeura incepe sa se inchege se incorporeaza frisca

Finisare:

- se inchide blatul de jos intr un inel de tort, se intinde crema cu zmeura si se aseaza si al doilea blat

- se lasa tortul circa 4 ore la frigider

- se presara cu zahar pudra si se orneaza cu zmeura

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise