Tort rapid

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 3 galbenusuri
  • - 150 g zahar pudra
  • - 500 g frisca(2 plicuri sau din smantana)
  • - 1 pahar lapte
  • - 1 fiola esenta vanilie
  • - 3 pliculete gelatina
  • - 3portocale
  • - 1 cutie compot de ananas
  • - piscoturi sau biscuiti
  • - o folie de celofan

Mod de preparare

La inceput bateti cele 3 galbenusuri cu zaharul pana acesta se topeste. Adaugati coaja unei portocale si esenta de vanilie.

Bateti frisca si cand e gata adaugati-o peste compozitia de galbenusuri cu zahar.

Puneti la inmuiat cele 3 pliculete de gelatina in paharul cu lapte. Dupa 10 minute puneti la baine marie si amestecati in lapte pana se incalzeste si gelatina se topeste de tot. Atentie!!!

Nu trebuie sa fiarba gelatina pentru ca-si pierde proprietatile si tortul nu va reusi. Acesta este secretul reusitei.

Puneti gelatina calduta peste cealalta compozitie si o puteti pune in forma de tort. Numai dupa ce aceasta a fost tapetata cu foaia de celofan peste care ati pus atat pe fundul formei cat si pe lateral rondele din portocalele curatate de coaja. Adaugati bucatele de ananas in compozitie si puneti deasupra piscoturi sau biscuiti. Introduceti in frigider tortul pentru 2 ore.

Cand e gata il rasturnati pe platou astfel incat partea cu portocalele sa fie deasupra. Puteti orna cu frisca .Din pacate nu am avut inspiratia sa fac si poze, iar acum e prea tarziu!

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise