Se face un blat obisnuit din:
12 oua
12 linguri zahar
11 linguri faina + 1 lingura cacao
Blatul se taie in doua- partea superioara mai subtire.
Sirop:
200 g apa + 250 g zahar se fierb la foc mic, apoi se lasa la racit si se adauga esenta de rom.se insiropeaza blatul mai gros.
Se topesc 10 linguri zahar, se adauga 200 g nuca si se rastoarna pe o hartie de copt. cand s-a racit, se sparge cu sucitoarea si se pune peste blatul insiropat.
Crema:
se fierb doua budinci de ciocolata conform indicatiilor de pe plic, cu doar 800 ml lapte.se pune peste zaharul cu nuca. Cand s-a racit, se bate 500 ml frisca si se pune peste budinca.
Se toarna glazura peste blatul mai subtire, si cand s-a intarit, se marcheaza feliile. Se pune blatul glazurat peste compozitie.
Gazura de ciocolata:Se topesc la foc mic 100 g ciocolata menaj si 1 lingura ulei.
Foarte, foarte bun!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise