Tort sarbesc

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • oua 12 buc
  • zahar 250g+ 30 linguri
  • faina 11 linguri
  • cacao 1 lingura
  • nuca 200g
  • 1 esenta rom
  • budinca de ciocolata 2 plicuri
  • lapte 800 ml
  • frisca 500ml
  • cicolata menaj 1 buc
  • ulei 1 lingura

Mod de preparare

Se face un blat obisnuit din:

12 oua

12 linguri zahar

11 linguri faina + 1 lingura cacao

Blatul se taie in doua- partea superioara mai subtire.

Sirop:

200 g apa + 250 g zahar se fierb la foc mic, apoi se lasa la racit si se adauga esenta de rom.se insiropeaza blatul mai gros.

Se topesc 10 linguri zahar, se adauga 200 g nuca si se rastoarna pe o hartie de copt. cand s-a racit, se sparge cu sucitoarea si se pune peste blatul insiropat.

Crema:

se fierb doua budinci de ciocolata conform indicatiilor de pe plic, cu doar 800 ml lapte.se pune peste zaharul cu nuca. Cand s-a racit, se bate 500 ml frisca si se pune peste budinca.

Se toarna glazura peste blatul mai subtire, si cand s-a intarit, se marcheaza feliile. Se pune blatul glazurat peste compozitie.

Gazura de ciocolata:Se topesc la foc mic 100 g ciocolata menaj si 1 lingura ulei.

Foarte, foarte bun!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise