tort se numeste ,,,elutica ,,,cum o cheama pe fata mea .

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru blaturi:12 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • praf de copt. Pentru umplut si ornat: 4 oua
  • 4 linguri cacao
  • 300 g zahar
  • unt sau margarina (2 pachete) si 250 g frisca
  • 2 sticlute de esenta de rom

Mod de preparare

Se fac 3 blaturi: unul din 8 oua si doua din cate 2 oua fiecare. Se bat albusurile spuma si se adauga zaharul, galbenusele si faina. La sfarsit se pune praf de copt.

Aceasta compozitie se toarna intr-o cratita unsa cu ulei si tapetata cu faina. La fel se procedeaza si cu cele 2 blaturi din cate 2 oua fiecare, numai ca se toarna compozitia in craticioare mici.

Crema: 4 oua intregi, 300 g zahar si 4 linguri cacao se pun intr-o cratita la fiert si se amesteca continuu cu un tel pana devine o pasta, nu prea tare, dupa care se da la rece.

Intre timp se mixeaza cele doua pachete de unt sau margarina pana devin spumoase. Dupa ce s-a racit crema se amesteca cu margarina/antul. Se siropeaza bine blaturile cu un sirop facut din apa, zahar si esenta de rom si se umplu cu crema. Deasupra se orneaza ca in fotografia alaturata. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise