Torta cu capsuni sau ananas

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g biscuiti de lapte,
  • 300g nuci grecesti farimitate,
  • 400g zahar pudra,
  • 200g unt moale,
  • 3 turte din vafe
  • 4 oua,
  • 300g smintina,
  • 5 linguri cacao,
  • 1 buc.ciocolata neagra
  • Fructe: capsune sau ananas

Mod de preparare

Luam prima turta din vafe si o punem pe vasul/talgerul in care va fi torta.

Intr-un bol aparte despartim albusurile de galbenusri, batem albusurile cu 200g de zahar pina se formeaza o masa omogena de culoare alba si nu se mai simt granulele de zahar, apoi adaugam nucile farmititate si biscuitii (inmuiati preventiv cu 50g apa calduta)amestecam cu 3 linguri cacao. Cu aceasta compozite ungem prima turta de vafe.

Deasupra punem fructele dar cit mai multe si mai mascate.

Punem a doua turta.

In alt vas batem galbenusurile cu 200g zahar, iar apoi adaugam si untul, batem totul si ungem a doua turta de vafe.

Acoperim cu a treia turta pe care o glazuram cu:

Ciocolata neagra o topim, adaugam smintina si 2 linguri cacao, glazura fiind fierbinte o turnam peste torta, dupa care se lasa putin la racit si sa da la frigider pt 5-6 ore.

E un deliciu !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise