Tortellini cu sos de smantana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pungă de tortellini de 250 gr. - paste proaspete
  • cu jambon
  • 1 cutie smantana mare
  • 2 linguri lapte
  • câteva felii de jambon crud
  • 1 ceapă mică
  • sare,piper,nucşoară,frunze de pătrunjel
  • brânză Brie,câteva bucăţele

Mod de preparare

Pastele de fierb în apă cu sare cca.10 minute,se lasă să stea în apă după ce au fiert,cam 2 min.

Între timp tocăm mărunt ceapa şi feliem jambonul.Prăjim ceapa în ulei puţin până-şi schimbă culoarea,apoi adugăm -jambonul şi mai prăjim 3.4 min.amestecând mereu.

Batem smântâna cu 2 linguri de lapte şi o turnăm peste jambonul prăjit,reducând focul la mimin.Amestecam mereu,punem sare,piper,un praf de nucşoară şi fierbem sosul până o consistenţă potrivită.

Oprim focul şi punem bucăţile de brânză Brie,amestecând pînă brânza se topeşte.Acest tip de brânză cremoasă îi va da consistenţă sosului şi un gust deosebit.

Scurgem pastele şi le turnă peste sos,amestecăm şi le servim fierbinţi cu pătrunjel verde deasupra.

Este o mâncare consistentă şi cu un gust rafinat.

Bon appetit!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise