Tortellini gratinati gustosi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr tortellini cu umplutura de ciuperci
  • 250 gr tortellini cu umplutura de branza
  • 100 gr de unt
  • 100 gr parmezan
  • 50 gr faina
  • 700 cl lapte cu 3,5 grasime
  • 200 gr de rosii decojite taiate cubulete
  • sare, piper, nucusoara, oregano.

Mod de preparare

Punem la fiert tortellini in multa apa sarata.In timp ce pastele se fierb preparam un sos beciamel. Intr-o cratita se pun la topit 50 gr unt la foc mic,adaugam nucsoara si o tragem de pe foc; adaugam faina si invartim repede, se adauga si laptele si cu ajutorul unui tel se amesteca bine. Punem inapoi la foc mediu, saram si piperam dupa gust si invartim pana sosul se ingroasa.Strecuram tortellini in scurgator. Punem jumatate din cantitatea de tortellini intr-o forma de cuptor unsa cu unt , adaugam deasupra jumatate din cantitatea de rosii, un strop de oregano, 50 gr parmezan; punem si restul de tortellini , rosii, parmezan, si turnam peste in mod uniform sosul besciamel.Punem forma in cuptor la 240 de grade si il lasam pana se formeaza o crusta deasupra.

Este recomandat a se consuma calzi sau si mai bine reci a doua zi.

Pofta maaaaaaaaaaaarrrrrrrrreeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise