Tortiglioni cu dovlecel

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g pasta tortiglioni
  • 1 dovlecel
  • 3 catai de usturoi
  • 2 cepe verzi
  • coarja rasa de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 25g unt
  • branza tip parmezan
  • praf de nucusoara
  • piper si sare

Mod de preparare

Punem intr-o oala cu apa fierbinte si sare, pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet. Le scurgem, clatim si le pastram intr-o strecuratoare. Punem uleiul si untul si cand e fierbinte adaugam usturoiul maruntit. Lasam sa caleasca foarte putin dupa care adaugam feliile de dovlecel si prajim pana se inmoaie dovlecelul. Adaugam pastele fierte, coarja de lamaie, un varf lingurita de nucusoara, piper macinat si sare dupa gust si prajim la foc mediu 5-7min amestecand din cand in cand. Se servesc fierbinti cu parmezan ras si ceapa verde taiata marunt deasupra. Aceasta reteta merge cu un pahar de vin alb, rece. Va urez pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise