Tortiglioni cu salsa verde si rosii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 2 legaturi patrunjel verde,
  • 2 legaturi busuioc proaspat,
  • 2 catei de usturoi,
  • 3-4 lingurite capere,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 50 ml zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa),
  • 2 lingurite zeama de lamaie,
  • sare,
  • piper,
  • 250 g rosii (marunte),
  • 150 g mozzarella,
  • 400 g tortiglioni (macaroane groase si scurte).

Mod de preparare

Se spala verdeata, se zvanta si se rup frunzulitele. Se curata usturoiul si se marunteste in mixer impreuna cu verdeata, caperele, uleiul, zeama de zarzavat si zeama de lamaie. Se sareaza si se pipereaza. Rosiile spalate si sterse se taie in patru, iar mozzarella cubulete mai mari.

Se fierb macaroanele al dente in apa cu sare si se scurg, punand deoparte putina apa in care au fiert. Se rastoarna din nou in cratita si se amesteca cu sosul de verdeata (salsa verde) si rosiile. Se incalzesc cateva minute pe foc, adaugand putina apa pusa deoparte. Se gusta de sare si piper si, inainte de a le servi, se incorporeaza si mozzarella si - eventual - cateva capere intregi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise