TRUFE DE CIOCOLATA A LA KATY(crema poate fi folosita ca si crema pentru tort)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr.ciocolata(eu folosesc primola 50% cacao sau ciocola stilla 50%cacao,de 200g,din kaufland)
  • jumatate de pachet de unt(fara apa)
  • 200 ml lapte gras(de la tarani)
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • esenta de rom cat mai buna
  • 3 linguri de cacao
  • nuca de cocos rasa

Mod de preparare

Sse pune laptele pe foc pana clocoteste. Cand a inceput sa clocoteasca se toarna peste ciocolata rupta in patratele si se amesteca continuu cu un tel, pana se omogenizeaza. Se adauga 10 ml de esenta de rom si zaharul vanilinat si se lasa sa se raceasca. Intre timp se freaca untul pana se face ca o crema. Cand crema de ciocolata s-a racit se adauga si untul si 1 lingura cu cacao si se omogenizeaza din nou.

Se lasa la frigider pana a doua zi. Se pun pe 2 farfuriute cacao si nuca de cocos. Dimineata,va folositi de 2 lingurite cu care formati bilute,pe care le tavaliti prin cacao si prin nuca de cocos.

Se dau din nou la frigider,acoperite, cateva ore.

Va dau cateva ponturi-cele 2 ciocolate sunt f bune,eu prefer stilla,sa nu luati ciocolata f ieftina ca se branzeste si stilla e 33.000, de 200 gr, dar foarte buna. Iar in momentul in care va apucati sa faceti bilutele sa fie racoare in bucatarie. Se lucreaza cu rabdare,sunt putin migaloase dar sunt foarte fine...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise