Tzatzichi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 500 ml iaurt gras;
  • - 3 castraveti mari;
  • - 1 legatura usturoi verde;
  • - 2-3 catei de usturoi;
  • - 1 ardei iute;
  • - 1 legatura marar;
  • - 30 ml ulei de masline;
  • - zeama de la o lamaie;
  • - sare;
  • - piper.

Mod de preparare

1. Se curata castravetii de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se adauga sare si se amesteca. Se lasa timp de 15 minute.

2. Intre timp se toaca usturoiul verde, ardeiul iute, se piseaza cateii de usturoi, se toaca mararul si se adauga iaurtul.

3. Dupa 15 minute se scurg castravetii de zeama lasata si se adauga in bol cu celelalte ingrediente.

4. Se potrivesc de sare si piper, se adauga uleiul de masline si zeama de lamaie.

5. Se poate servi ca salata sau ca digestiv dupa terminarea mesei.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise