TZATZIKI-RETETA TRADITIONALA GRECEASCA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 castravete proaspat mare
  • 500 grame iaurt grecesc
  • -Vitalis-Greek Appetizer-
  • 8 catei de usturoi
  • 1 lingura otet de mere sau zeama de lamaie
  • sare

Mod de preparare

Se spala castravetele si se da cu tot cu coaja pe razatoarea mare.

Se scurge de zeama, se spune intr o cratita mai mare castravele scurs de zeama, se adauga sare( dupa gust).

Se curata usturoiul si se piseaza marunt si se adauga peste castravete.

Apoi se toarna iaurtul grecesc ( Vitalis ) si se amesteca bine.

La sfarsit se pune o lingura de otet de mere sau zeama de lamaie si iar se amesteca.

Se poate servi imediat sau se poate lasa la frigider.

E mai bun a doua zi!!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise