Vin de smochine

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kilogram de smochine;
  • 3 kilograme de zahar;
  • 70 grame drojdie de bere;
  • 11 litri de apa fiarta si racita;
  • 1 lamaie;
  • 50 grame sare de lamaie.

Mod de preparare

Cantitatea de zahar, drojdia si sarea de lamaie se pun la topit intr-o cantitate de apa calduta, folosita din cantitatea totala de apa in asa fel incat sa iasa un sirop, lasandu-se cca 30 minute ca drojdia sa isi faca efectul.

Smochinele se taie bucati potrivite, lamaia la fel.

Se pune siropul de zahar cu drojdie, intr-o damigeana, se adauga smochinele, lamaia, se lasa la fermentat timp de 4 saptamani, timp in care la doua - trei zile se mai agita damigeana.

Pentru a evita accidentele, damigeana nu se astupa cu dopul, ci se pune pe gatul ei un tifon legat cu un elastic sau o sfoara;

In ultimele zile nu se mai agita, iar la expirarea timpului se trage lichidul in alta damigeana, se lasa o zi la limpezit, dupa care se trage in sticle (de sticla), se astupa sticlele si se depoziteaza intr-un loc racoros;

La turnarea lichidului in damigeana sau in sticle puteti folosi filtre speciale sau daca nu o bucata de tifon pliata avand in mijloc vata, pentru a retine impuritatile.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise