Vinete cu nuci

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg vinete de marime medie
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 pahar nuci macinate
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura patrunjel, tocat marunt
  • 1 lingura frunze telina, tocata marunt
  • 1 lingura busuioc proaspat, tocat marunt
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingura condimente picante
  • 1/2 pahar apa
  • sare

Mod de preparare

Se taie fiecare vanata felii in lungime si se pun cu sare timp de o ora, dupa care se scurg de zeama. Se pune uleiul la incins si se prajeste fiecare felie de vanata pe ambele parti pana capata o culoare aurie.

Separat se amesteca nuca macinata cu usturoiul facut mujdei, condimentele picante, verdeturile tocate marunt, otetul si sarea. Se adauga apa putin cate putin pana compozitia devine o pasta omogena.

Se unge fiecare felie cu pasta obtinuta si se impaturesc in doua.

Se pot orna cu boabe de rodie!

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise