Yayla Corbasi (Ciorba de iaurt-reteta turceasca)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1,5 L iaurt gras
  • - ulei
  • - 20 grame orez
  • - 1 ou
  • - apa fiarta 0,5 L
  • - menta uscata

Mod de preparare

Trebuie sa retineti ca daca va apucati sa gatiti turceste,trebuie sa aveti mereu la indemana sicak su(apa fiarta),ceapa, ulei,sare de lamaie si pirinc(orez).

Pentru ciorba:

Orezul se pune intr-o farfurie cu apa fiarta si se lasa acolo pana se albeste.

In oala in care veti face ciorba turnati ulei(5 linguri este suficient).Incingeti-l si turnati orezul bine scurs de apa apoi imediat spargeti oul si amestecati bine.Urmeaza apa fiarta si iaurtul. Amestecati bine si puneti sare de lamaie(un varf de lingurita).Lasati la foc mic,pe ochiul de aragaz mic cam 30 minute dupa care incingeti intr-o tigaie 3 linguri ulei si turnati deasupra ciorbei.Adaugati apoi menta si puneti capacul.

Se serveste calda,nu fierbinte cu un plus de sare de lamaie sau suc de lamaie si ardei iute.

==== Afiyet olsun! Pofta buna! ====

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise