Zacusca de dovlecei

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4kg. de dovlecei
  • 1kg. ardei grasi sau gogosari
  • 2 kg. rosii
  • 500gr. ceapa
  • 1/2l. ulei
  • sare
  • frunze de telina si patrunjel;

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja si seminte, se taie in cubulete, se sareaza dupa gust si se lasa 1 ora intr-un vas acoperit. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie felii. Ceapa si ardeiul se curata, se taie in feliute si se prajesc usor in ulei. Se adauga restul ingredientelor si se fierbe zacusca 20 minute. Se pune calda in borcane, se capseaza si se mai fierbe inca 20 minute la bain-marie. Se acopera vasul cu paturi si se lasa pana a doua zi la racit.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise