Zama cu tascute de casa

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4-5 morcovi
  • 2-3 radacini patrunjel
  • 1/2 telina
  • 1/2 gulie
  • 1 ceapa
  • maruntaie pui
  • 2-3 frunze varza
  • sare
  • piper
  • frunze patrunjel verde
  • tascute facute in casa

Mod de preparare

Se pune carnea la fiert in apa cu sare. Cand fierbe se reduce focul sub supa si se spumeaza.

Legumele se curata si se taie dupa preferinta. Ceapa se lasa intreaga.

Dupa ce a fost indepartata spuma se adauga legumele, se pune sarea si piperul necesar si se lasa sa fiarba toate la foc mic de tot ca sa fie zama cat mai limpede.

In apa cu sare se fierb si tascutele cam 10 minute. Se lasa sa se odihneasca , apoi se strecoara, se puj sub un jet scurt de apa si dupa aceea intr-un castron in care adaugam cateva polonice cu supa , pina nivelul il depaseste pe cel al tascutelor.

In felul acesta zama nu se va mai tulbura nici a doua zi.

Zama se serveste cu tascute si cu zarzavatul din ea, cu patrunjel verde presarat deasupra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise