De Florii - tort cu zmeura si cheesecake cu rom

Acest articol este special dedicat tuturor celor care isi sarbatoresc ziua de nume de Florii, cat si celor care au persoane in familie cu nume de flori si vor sa le surprinda cu un tort delicios, de primavara. Asadar, uram “La multi ani!” tuturor celor care isi sarbatoresc onomastica de Florii si va invitam sa incercati aceste doua retete, primul tort este “de dulce”, iar al doilea desert este de post. Iata delicioasele retete:

De Florii - tort cu zmeura si cheesecake cu rom

Tort de zmeura si lamaie

Timp de preparare:

1 ora si 5 minute (complexitate medie)

Ingrediente:

1 ceasca de unt, 2 cesti de zahar, 4 oua, 3 cesti de faina, 3 lingurite de praf de copt, 1 lingurita de sare, 1 ceasca de lapte, 1 lingurita de esenta de vanilie, 1 lingurita de esenta de migdale, 1 borcan de gem de zmeura, fara seminte (aprox. 300 g)

Glazura: 1 cana si un sfert de unt, 3 cesti de zahar pudra, 3 linguri de suc de lamaie, 2 lingurite de coaja rasa de portocale

Mod de preparare:

Intr-un bol mare, amestecati untul si zaharul pentru a obtine o textura cremoasa. Adaugati ouale, cate unul, batand bine dupa ce il adaugati pe fiecare. Combinati faina, praful de copt si sarea. Amestecati laptele, esenta de migdale si esenta de vanilie; adaugati in amestecul de crema alternativ cu ingredientele uscate. Trasferati crema astfel obtinuta in trei tavi de copt rotunde, unse si presarate cu faina, de aceeasi dimensiune.

Coaceti in cuptorul incalzit la 180 grade C pentru 18-22 de minute sau pana cand o scobitoare infipta in centrul blatului iese curata. Lasati sa se raceasca pentru 10 minute inainte sa scoateti blaturile din tava, apoi lasati-le sa se raceasca complet.

Despartiti fiecare blat in doua, pe orizontala. Puneti un strat pe un platou si ungeti cu o cincime din gem. Repetati de inca patru ori straturile. Puneti ultima jumatate de blat care a mai ramas. Pentru glazura, intr-un bol, bateti untul pana devine cremos. Gradual adaugati si zaharul pudra, sucul de lamaie si coaja de lamaie. Imbracati partea de sus si laturile tortului cu glazura. Puteti orna cu fructe de zmeura proaspete si cu frunze de menta, poate chiar sa formati o floricica din zmeura si frunzele de menta, pentru sarbatorit(-a).

Cheesecake cu rom si ciocolata

Timp de preparare:

3 ore (complexitate medie)

Ingrediente:

1 ceasca de migdale macinate

1 ceasca de faina de grau

2/3 ceasca de margarina

2 pachete de tofu (aprox. 300 de grame)

1 ceasca si jumatate de zahar

7 linguri de cacao

¼ ceasca de ulei de floarea soarelui

½ ceasca de lapte de soia

¼ ceasca de rom

1 lingurita si jumatate de esenta de vanilie

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 165 de grade C. Intr-un bol mediu, combinati migdalele macinate si faina, apoi adaugati margarina pana ce se formeaza un aluat. Intindeti aluatul intr-o tava de copt rotunda.

Intr-un blender, faramitati tofu. Adaugati zahar, cacao, ulei, lapte de soia, rom si esenta de vanilie. Lasati in blender pana ce devine cremos amestecul. Puneti crema de tofu peste blatul din tava.

Coaceti in cuptor pentru aproximativ 75 de minute sau pana cand crema este coapta. Lasati se raceasca in tava si apoi raciti in frigider inainte sa scoateti prajitura din tava.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise