Beneficiile fructelor uscate

Dacă eşti în căutare de o alternativă sănătoasă la zahărul de care fuge toată lumea, fructele uscate sunt soluţia.

Beneficiile fructelor uscate

Consumate cu moderaţie, acestea pot fi un supliment grozav de vitamine şi nutrienţi. Spunem cu moderaţie pentru că multe dintre fructele uscate care se găsesc în comerţ conţin zahăr extra, adăugat pentru gust. Ar trebui să evitaţi în special ananasul, chipsurile de banane şi pepenele roşu, dar cel mai bine este să verificaţi ingredientele fiecărui pachet cumpărat.

 

Prin uscare, fructele nu îşi pierd deloc valoarea nutriţională, ba din contră, pe unele este recomandat să le consumăm aşa. Când sunt uscate, caisele au o concentraţie de fibre mai mare ca atunci când sunt proaspete, la fel şi smochinele, care sunt bogate în fier şi potasiu. Prunele uscate ajută la o digestie uşoară, iar cireşele sunt nişte super-antioxidanţi. Şi toate sunt foarte gustoase! (mai ales între mese, la birou, când aştepţi pe cineva, seara la un film etc..)

 

Cea mai bună parte este că le putem usca şi noi acasă! Procedeul este simplu, chiar dacă nu ai un aparat de deshidratare, poţi folosi cuptorul. Iată paşii pe care trebuie să îi urmeze orice iubitor al fructelor uscate:

 

1.Se aleg fructe coapte, dar nu foarte coapte! Se pot usca mere, pere, caise, prune, banane, piersici, cireşe... iar lista poate continua.

 

2.Se spală fructele sau se decojesc şi se curăţă de sâmburi. Se taie felii subţiri. Cu cât e mai subţire felia, cu atât se usucă mai repede. (nu ar trebui să existe diferenţe prea mari între dimensiunea feliilor, aşa una se usucă, iar una nu) Fructele mici (cireşe, afine) se usucă întregi.

 

3.Pentru a grăbi procesul de uscare, fructele se pot ţine la baie de abur pentru 3-5 minute.

 

4.Feliile de fructe se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt în prealabil. Feliile nu trebuie să se atingă una pe alta.

 

5.Se dau la cuptor, la foc mic. Se încearcă din când în când şi se scot când devin moi, dar nu complet uscate. (s-ar putea să dureze câteva ore)

 

6.Înainte de a le depozita în pungi de hârtie, în cămară, trebuie lăsate cel puţin 12 ore să se răcească, neacoperite.

 

Şi gata! O gustare ieftină, sănătoasă şi delicioasă! Voi deshidrataţi fructe?
 
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise