De-a lungul timpului atat englezii, cat si francezii, ba chiar si spaniolii si-au disputat originea acestei delicioase retete. Cu toate acestea, ramane un mister unde a aparut pentru prima data. Spaniolii sustin ca faimoasa “crema catalana” este predecesoarea apetisantei “crème brulée”, in ciuda faptului ca ibericii nu pregatesc “crema catalana” in bain-marine, asa cum se procedeaza in cazul “crème brulée”. Prima referire la aceasta reteta provine din anul 1671, cand a aparut in cartea de bucate a lui François Massialot, unul dintre cei mai prestigiosi bucatari francezi ai vremii. 208 ani mai tarziu, adica in 1879, crème brulée a fost introdusa in meniul meselor festive de la Colegiul Trinity din Cambridge sub denumirea de “crema arsa Trinity” sau, pur si simplu, “Trinity Crème Brulée”.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii