De-a lungul timpului atat englezii, cat si francezii, ba chiar si spaniolii si-au disputat originea acestei delicioase retete. Cu toate acestea, ramane un mister unde a aparut pentru prima data. Spaniolii sustin ca faimoasa “crema catalana” este predecesoarea apetisantei “crème brulée”, in ciuda faptului ca ibericii nu pregatesc “crema catalana” in bain-marine, asa cum se procedeaza in cazul “crème brulée”. Prima referire la aceasta reteta provine din anul 1671, cand a aparut in cartea de bucate a lui François Massialot, unul dintre cei mai prestigiosi bucatari francezi ai vremii. 208 ani mai tarziu, adica in 1879, crème brulée a fost introdusa in meniul meselor festive de la Colegiul Trinity din Cambridge sub denumirea de “crema arsa Trinity” sau, pur si simplu, “Trinity Crème Brulée”.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii