De-a lungul timpului atat englezii, cat si francezii, ba chiar si spaniolii si-au disputat originea acestei delicioase retete. Cu toate acestea, ramane un mister unde a aparut pentru prima data. Spaniolii sustin ca faimoasa “crema catalana” este predecesoarea apetisantei “crème brulée”, in ciuda faptului ca ibericii nu pregatesc “crema catalana” in bain-marine, asa cum se procedeaza in cazul “crème brulée”. Prima referire la aceasta reteta provine din anul 1671, cand a aparut in cartea de bucate a lui François Massialot, unul dintre cei mai prestigiosi bucatari francezi ai vremii. 208 ani mai tarziu, adica in 1879, crème brulée a fost introdusa in meniul meselor festive de la Colegiul Trinity din Cambridge sub denumirea de “crema arsa Trinity” sau, pur si simplu, “Trinity Crème Brulée”.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii