autor:

Ana Maria Stan

» » Prajituri

Acoperis de casa

Autor: Ana Maria Stan (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ana Maria Stan (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Ingrediente
-250 gr zahar, -50 gr untura, -600 gr faina, -3 linguri miere de albina topita, -4 linguri de lapte, -2 oua, -1 praf de copt, -cacaua, , , Crema, , -4 budinci, -1,5 l lapte, -250 gr zahar, -250 gr rama

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Faina , untura si zaharul se amesteca si se adauga ouale, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie, si cele 3 linguri de miere de albina topite.
Totul se amesteca bine pana se omogenizeaza. Coca astfel obtinuta se imparte in 2 bucati.

Dintr-o bucata coacem doua foi pe dosul tavii . Fiecare foaie se imparte inca pe tava in 3 fasii astfel incat partea de mijloc sa fie mai lata(spun pe tava si cat timp e fierbinte deoarece fiind cu miere se intareste si apoi se rupe cand taiati).

Cealalta bucata ramasa o amestecam cu cacaua (cca 3 linguri), si se coc 12 bastonase lungi cat tava pe care am copt foile.

Crema se face in fel urmator:

Se amesteca 4 budinci cu 250 gr zahar si 1,5 l lapte si il fierbem pana se ingroase. Il lasam la racit si apoi adugam in el 250 gr rama cu care il amestecam bine sa se omogenizeze. (eu fac de obicei 2 culori de budinca si atuni impart in doua cantitatea de zahar, lapte si rama).

Trecem la umplerea foilor :

Pe o tava punem o fasie lata taiata din foaie , peste ea punem crema si apoi 3 bastonase . Se acopera bastonasele din nou cu crema si se mai pun deasupra inca 2 bastonase in asa fel incat sa fie puse intre spatiile dintre doua bastonase de dedesubt. Acoperim din nou cu crema si punem la mijloc ultimul bastonas pe care il acoperim iar cu crema . Acum urmeaza sa punem fasiile mai inguste sub forma de acoperis la ce am umplut.

Procedam la fel si cu cealalta foaie. obtinem astfel 2 acoperisuri pe care il acoperim cu glazura de ciocolata si il servim dupa ce glazura s-a prins.
Daca ti-a placut reteta noastra "Acoperis de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Acoperis de casa

Acoperis de casa

Faina , untura si zaharul se amesteca si se adauga ouale, laptele, praful de copt stins cu zeama

6 voturi    13 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Acoperis de casa

Acoperis de casa

1. Se amesteca toate ingredientele pentru blat si se obtine un aluat pe care il impartim in 3 parti

22 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marian Valentina (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

    NU AM FACUT DE MULT ACEASTA RETETA. E SUPERBA. CRED CA DE CRACIUN VA FI UNA DINTRE ELE.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • -250 gr zahar
  • -50 gr untura
  • -600 gr faina
  • -3 linguri miere de albina topita
  • -4 linguri de lapte
  • -2 oua
  • -1 praf de copt
  • -cacaua
  • Crema
  • -4 budinci
  • -1,5 l lapte
  • -250 gr zahar
  • -250 gr rama

Raporteaza reteta

Fara foto

Marian Valentina (Chef de cuisine)

NU AM FACUT DE MULT ACEASTA RETETA. E SUPERBA. CRED CA DE CRACIUN VA FI UNA DINTRE ELE.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu jeleu de citrice