Acoperis de casa

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -250 gr zahar
  • -50 gr untura
  • -600 gr faina
  • -3 linguri miere de albina topita
  • -4 linguri de lapte
  • -2 oua
  • -1 praf de copt
  • -cacaua
  • Crema
  • -4 budinci
  • -1,5 l lapte
  • -250 gr zahar
  • -250 gr rama

Mod de preparare

Faina , untura si zaharul se amesteca si se adauga ouale, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie, si cele 3 linguri de miere de albina topite.

Totul se amesteca bine pana se omogenizeaza. Coca astfel obtinuta se imparte in 2 bucati.

Dintr-o bucata coacem doua foi pe dosul tavii . Fiecare foaie se imparte inca pe tava in 3 fasii astfel incat partea de mijloc sa fie mai lata(spun pe tava si cat timp e fierbinte deoarece fiind cu miere se intareste si apoi se rupe cand taiati).

Cealalta bucata ramasa o amestecam cu cacaua (cca 3 linguri), si se coc 12 bastonase lungi cat tava pe care am copt foile.

Crema se face in fel urmator:

Se amesteca 4 budinci cu 250 gr zahar si 1,5 l lapte si il fierbem pana se ingroase. Il lasam la racit si apoi adugam in el 250 gr rama cu care il amestecam bine sa se omogenizeze. (eu fac de obicei 2 culori de budinca si atuni impart in doua cantitatea de zahar, lapte si rama).

Trecem la umplerea foilor :

Pe o tava punem o fasie lata taiata din foaie , peste ea punem crema si apoi 3 bastonase . Se acopera bastonasele din nou cu crema si se mai pun deasupra inca 2 bastonase in asa fel incat sa fie puse intre spatiile dintre doua bastonase de dedesubt. Acoperim din nou cu crema si punem la mijloc ultimul bastonas pe care il acoperim iar cu crema . Acum urmeaza sa punem fasiile mai inguste sub forma de acoperis la ce am umplut.

Procedam la fel si cu cealalta foaie. obtinem astfel 2 acoperisuri pe care il acoperim cu glazura de ciocolata si il servim dupa ce glazura s-a prins.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise