autor:

Anastasia

» » , , Borsuri si Ciorbe, Supe de carne, Supe de legume

Acroshka

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 12 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 12 iulie 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru supa:, 1,5 l braga, 300 gr. carne fiarta ( pui,, 3 castraveti proaspeti, 4~5 cartofi fierti, 1 morcov, 5 oua fierte tari, 1 legatura ceapa verde, 200 gr. smantana, ~ 1 lingurita sare, ½ lingurita mustar, 2~ 3 ridichi optional, 1 lingura de marar si patrunjel maruntit la o potie, , Ingrediente pentru braga :, 1 paine neagra ~ 1 kg . painea se face pesmet ( crutoane ) putin arse, 15~20 gr. drojdie proaspata ( brichet ), 500 gr. zahar

Dificultate: Ridicata Timp: 24h

17 voturi

Mod de preparare

Acroshka este o supa rece din bucataria traditionala rusa, in unele localitati din Rusia o mai numesc si braga .

Braga se foloseste in medicina alternativa ca antipiretic ( scade febra ), la raceala ,are efect deuretic si tonifica organismul.

Mod de preparare braga :
Se taie painea in cuburi si se face crutoane la cuptor ,sa fie de culoare maroniu inchis.
Se fieb 10 litri apa, se ia de pe foc si se oparesc crutoanele se adauga zaharul siamesteca pina la topirea lui.
Se acopera braga cu un capac , se lasa pina devine calduta si se adauga drojdia didolvata preventiv in putina braga calduta, se acopera cu capac.
Se invelesre cu o patura si se tine la cald sau la soare.
Braga se tine aproxemativ 12 ore la cald , pana apar bule gazoase .
Se strecoara printr-un tifon si se toarna in sticle se inchid ermetic ,se pune la frigider si se se serveste rece , a doua zi este mai gustos.

Cum se ia proba : sa piste de limba ca orice bautura carbogazoasa,atentie nu o lasati prea mult timp sa dospeasca pentru-ca i-si pierde calitatile gazoase.

Mod de preparare acroshka :
Se taie toate legumele si ouale fierte tari , cubulete , zarzavatul se taie marunt.
Carnea fiarta se taie pai sau cum e mai comod depinde de structura ei.
Intr-o cratita se pun legumele , carnea , zarzavatul si smantana.
In cratita cu produsele taiate se toarna 1,5 litri de braga si se pune sare dupa gust.


Se serveste rece si se orneaza cu ou fiert, ridiche si marar.


Pofta buna !!! by naskwik
Daca ti-a placut reteta noastra "Acroshka" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Bors de loboda

Bors de loboda

Spalam bine frunzele de loboda si le oparit 2-3 minute, apoi lasam la scurs pana se raceste. Taiem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de legume
Supa de rosii cu galuste, de post

Supa de rosii cu galuste, de post

Curatam ceapa o tocam, ardeiul galben, gogosarul, ii curatam de seminte si ii taiem cubulete. Morcovul

25 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Merita incercata !

  • Fara foto

    tatiana , 10 decembrie 2009

    puteti sa puneti in loc de asa zisa braga, iaurt sau cel mai bine chisleac de casa (iaurt de casa)..eu sunt din Republica Moldova si deseori mama mea face acroshka si de fapt si eu fac in Romania foarte des, mai ales pe timp de vara, cand este o arsita afara si vii acasa si manance asa ceva..Pofta mare!

  • Fara foto

    maria mihalache , 21 octombrie 2009

    Arata de nota 10............

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      Trebuie sa fie tare buna supa asta.... As face-o dar n-am braga si cu altceva cred ca nu ar avea acelasi gust !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      De mentionat ca arata tare bine Anastasia!

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

      Foarte interesanta reteta!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

      Alexandrina, este bine ca mai ne scrii si retete traditionale din bucataria rusa. Asta cred ca e f.f. buna!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Este foarte buna.

    • Fara foto

      Alice (Chef de cuisine) , 18 august 2009

      Arata minunat si cred ca-i foarte gustoasa! felicitari Anastasia!

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 15 august 2009

      Interesanta reteta !

    • Fara foto

      Nadia , 31 iulie 2009

      Interesanta si aratoasa

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      Trebuie sa fie un deliciu...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      E o reteta interesanta, dupa ingredientele continute.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      Foarte interesanta reteta si merita incercata.Sigur am sa fac si eu macar odata.Felicitari pentru reteta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      Ce bine arata...

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      Chiar interesant...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

24h

17 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru supa:
  • 1,5 l braga
  • 300 gr. carne fiarta ( pui,
  • 3 castraveti proaspeti
  • 4~5 cartofi fierti
  • 1 morcov
  • 5 oua fierte tari
  • 1 legatura ceapa verde
  • 200 gr. smantana
  • ~ 1 lingurita sare
  • ½ lingurita mustar
  • 2~ 3 ridichi optional
  • 1 lingura de marar si patrunjel maruntit la o potie
  • Ingrediente pentru braga :
  • 1 paine neagra ~ 1 kg . painea se face pesmet ( crutoane ) putin arse
  • 15~20 gr. drojdie proaspata ( brichet )
  • 500 gr. zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Anastasia
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

8 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de rosii cu taitei sau flechite