autor:

Mihaela11

» » Prajituri

"Aish Saraya"( "Eish Saraya")

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 05 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 05 iulie 2013

Ingrediente
Avem nevoie de:, , -10 bucati de paine toast, , Pentru siropul de zahar, , -1 cana de zahar, , -1 cana de apa, , -1 lingura de apa de roze, , -1 lingura de apa de flori de portocal, , -sucul de la ½ de lamaie, , Pentru caramel, , -1 cana de apa, , -1 cana de zahar, , Pentru budinca, , -1 litru de lapte, , -4 linguri cu varf de amidon de porumb, , -4 linguri de zahar, , -2 linguri de apa de roze, , -2 linguri de apa de flori de portocal, , Pentru decor, , -fistic zdrobit, , -migdale(optional), , -cirese confiate(optional)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

8 voturi

Mod de preparare

“Aish Saraya” ( sau “Eish Saraya”) este un desert specific tarilor arabe; originea si numele sunt disputate.

In dialectul egiptean “aish” inseamna paine, “saraya” palat,serai;deci numele s-ar traduce “painea seraiului(palatului)”.

In limba araba “aish” inseamna viata, deci traducerea numelui ar fi “viata la serai(palat)”.

Oricum este un desert delicious ( si foarte, foarte dulce!!!!!!!!)aromat si aspectuos care este usor de preparat.

La “ Aspirin day” organizata de firma Bayer am mancat “Aish Saraya” la restaurantul Vila Mediteraneo de la Marriott- Amman si mi s-a facut o pofta!!!!!!!!!!!!!Era si foarte minutios si apetisant decorata.



Preparare

Se indeparteaza coaja de la paine si se plaseaza intr-o tava captusita cu hartie de copt; se da la cuptor pana ia o culoare aurie.

Caramelul

Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita pana ia o culoare usor aurie si se repartizeaza uniform pe forma de tarta.

Se aseaza feliile de paine in forma de tarta.

Siropul de zahar

Se pune la fiert la foc mic zaharul cu apa si sucul de lamaie ; se fierbe pana se ingroasa putin , apoi se adauga apa de roze si apa de flori de portocal.

Se toarna uniform peste painea prajita.

Budinca

Se pune laptele si zaharul la fiert, pastrand cca 150 ml de lapte,care se amesteca bine cu amidonul.

Cand laptele incepe se fiarba se adauga amidonul dizolvat in laptele rece; se amesteca incontinuu la foc mediu.

Cand budinca incepe sa fiarba se mai lasa cca 2-3 minute pana se intareste.

Se toarna peste painea cu sirop de zahar.

Se decoreaza dupa preferinta.

Se lasa la frigider 3-4 ore.

Se serveste rece.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra ""Aish Saraya"( "Eish Saraya")" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chocolate-chip Muffins

Chocolate-chip Muffins

Se incalzeste cuptorul la 180⁰C. Intr-un vas se bate untul cu zaharul.Se adauga ouale si esenta

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Alcazari

Alcazari

Cele 9 albusuri se bat spuma impreuna cu un praf de sare.Se adauga apoi putin cate putin din zahar

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2014

    Arata minunat!!!

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

    deosebita!

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 05 iulie 2013

    Arata minunat ! Un desert cu denumire exotica pentru mine si arome pe masura. Foarte bun !!!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

8 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -10 bucati de paine toast
  • Pentru siropul de zahar
  • -1 cana de zahar
  • -1 cana de apa
  • -1 lingura de apa de roze
  • -1 lingura de apa de flori de portocal
  • -sucul de la ½ de lamaie
  • Pentru caramel
  • -1 cana de apa
  • -1 cana de zahar
  • Pentru budinca
  • -1 litru de lapte
  • -4 linguri cu varf de amidon de porumb
  • -4 linguri de zahar
  • -2 linguri de apa de roze
  • -2 linguri de apa de flori de portocal
  • Pentru decor
  • -fistic zdrobit
  • -migdale(optional)
  • -cirese confiate(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

Arata minunat!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pachetele cu branza