autor:

Mihaela11

» » Prajituri

"Aish Saraya"( "Eish Saraya")

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 05 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 05 iulie 2013

Ingrediente
Avem nevoie de:, , -10 bucati de paine toast, , Pentru siropul de zahar, , -1 cana de zahar, , -1 cana de apa, , -1 lingura de apa de roze, , -1 lingura de apa de flori de portocal, , -sucul de la ½ de lamaie, , Pentru caramel, , -1 cana de apa, , -1 cana de zahar, , Pentru budinca, , -1 litru de lapte, , -4 linguri cu varf de amidon de porumb, , -4 linguri de zahar, , -2 linguri de apa de roze, , -2 linguri de apa de flori de portocal, , Pentru decor, , -fistic zdrobit, , -migdale(optional), , -cirese confiate(optional)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

8 voturi

Mod de preparare

“Aish Saraya” ( sau “Eish Saraya”) este un desert specific tarilor arabe; originea si numele sunt disputate.

In dialectul egiptean “aish” inseamna paine, “saraya” palat,serai;deci numele s-ar traduce “painea seraiului(palatului)”.

In limba araba “aish” inseamna viata, deci traducerea numelui ar fi “viata la serai(palat)”.

Oricum este un desert delicious ( si foarte, foarte dulce!!!!!!!!)aromat si aspectuos care este usor de preparat.

La “ Aspirin day” organizata de firma Bayer am mancat “Aish Saraya” la restaurantul Vila Mediteraneo de la Marriott- Amman si mi s-a facut o pofta!!!!!!!!!!!!!Era si foarte minutios si apetisant decorata.



Preparare

Se indeparteaza coaja de la paine si se plaseaza intr-o tava captusita cu hartie de copt; se da la cuptor pana ia o culoare aurie.

Caramelul

Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita pana ia o culoare usor aurie si se repartizeaza uniform pe forma de tarta.

Se aseaza feliile de paine in forma de tarta.

Siropul de zahar

Se pune la fiert la foc mic zaharul cu apa si sucul de lamaie ; se fierbe pana se ingroasa putin , apoi se adauga apa de roze si apa de flori de portocal.

Se toarna uniform peste painea prajita.

Budinca

Se pune laptele si zaharul la fiert, pastrand cca 150 ml de lapte,care se amesteca bine cu amidonul.

Cand laptele incepe se fiarba se adauga amidonul dizolvat in laptele rece; se amesteca incontinuu la foc mediu.

Cand budinca incepe sa fiarba se mai lasa cca 2-3 minute pana se intareste.

Se toarna peste painea cu sirop de zahar.

Se decoreaza dupa preferinta.

Se lasa la frigider 3-4 ore.

Se serveste rece.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra ""Aish Saraya"( "Eish Saraya")" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chocolate Mud Cake fara gluten

Chocolate Mud Cake fara gluten

Se incalzeste cuptorul la 180-190 g C. Se unge cu unt forma. Se pune untul intr-o cratita si se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu kiwi

Prajitura cu kiwi

Se bat cele 6 galbenusuri cu cele sase linguri de zahar,apoi se pune uleiul cacaoa si treptat faina,zaharul

13 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2014

    Arata minunat!!!

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

    deosebita!

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 05 iulie 2013

    Arata minunat ! Un desert cu denumire exotica pentru mine si arome pe masura. Foarte bun !!!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

8 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -10 bucati de paine toast
  • Pentru siropul de zahar
  • -1 cana de zahar
  • -1 cana de apa
  • -1 lingura de apa de roze
  • -1 lingura de apa de flori de portocal
  • -sucul de la ½ de lamaie
  • Pentru caramel
  • -1 cana de apa
  • -1 cana de zahar
  • Pentru budinca
  • -1 litru de lapte
  • -4 linguri cu varf de amidon de porumb
  • -4 linguri de zahar
  • -2 linguri de apa de roze
  • -2 linguri de apa de flori de portocal
  • Pentru decor
  • -fistic zdrobit
  • -migdale(optional)
  • -cirese confiate(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

Arata minunat!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
CHEC CU NUCĂ