Alba ca Zapada

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 3 oua
  • 100 gr.zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 600 gr.faina
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 500 ml.lapte
  • 250 gr.unt(margarina Unirea)
  • 200 gr.zahar
  • 2 linguri cu varf cu faina
  • 1-2 lamai(coaja+zeama)dupa preferinta
  • Pentru ornat:
  • 1 plic zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Foile:

Intr-un castron se mixeaza laptele cu ouale si zaharul,dupa care se adauga si uleiul.Se adauga treptat faina,praful de copt si praful de sare si se framanta pana cand nu se mai lipeste de maini.Aluatul obtinut se imparte in 4 parti egale.Se tapeteaza masa de lucru ca faina si se intind foile.Fiecare foaie se coace cam 5-7 minute pe dosul tavii tapetate cu faina.Eu am folosit hartie de copt(aceeasi coala pentru toate foile) si nu a mai fost nevoie de faina.

Crema:

Se amesteca cele 2 linguri de faina cu 2-3 linguri de lapte si se amesteca bine,pentru a nu se forma cocoloase,apoi se adauga si restul de lapte.Acest amestec se pune la fiert la foc mic inpreuna cu zaharul si coaja de lamaie.Amestecati incontinuu,sa nu se lipeasca de marginile vasului.Cand incepe sa se ingroase,se mai fierbe 2-3 minute,se opreste focul,apoi se adauga zeama de lamaie.Se lasa sa se raceasca bine apoi se adauga untul(margarina)batut spuma.Se tine la frigider pana la asamblarea prajiturii.

Asamblarea:

Intr-o tava de marime foilor,se aseaza o foaie,un strat de crema,o foaie,un strat de crema,o foaie,un strat de crema,o foaie.Cand este gata se acopera cu folie alimentara si se pune deasupra ei un tocator de lemn cu o greutate deasupra cam de 1 kg.Se da la frigider peste noapte pentru a se inmuia foile.A doua zi se scoate de la frigider,se pudreaza,se portioneaza si se serveste. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise