autor:

Maria-Luiza

» » Prajituri

Alba ca Zapada

Autor: Maria-Luiza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria-Luiza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru foi:, 3 oua, 100 gr.zahar, 6 linguri ulei, 6 linguri lapte, 1 lingurita praf de copt, 600 gr.faina, un praf de sare, , Pentru crema:, 500 ml.lapte, 250 gr.unt(margarina Unirea), 200 gr.zahar, 2 linguri cu varf cu faina, 1-2 lamai(coaja+zeama)dupa preferinta, , Pentru ornat:, 1 plic zahar pudra vanilat

Dificultate: Medie Timp: 45 min

10 voturi

Mod de preparare

Foile:
Intr-un castron se mixeaza laptele cu ouale si zaharul,dupa care se adauga si uleiul.Se adauga treptat faina,praful de copt si praful de sare si se framanta pana cand nu se mai lipeste de maini.Aluatul obtinut se imparte in 4 parti egale.Se tapeteaza masa de lucru ca faina si se intind foile.Fiecare foaie se coace cam 5-7 minute pe dosul tavii tapetate cu faina.Eu am folosit hartie de copt(aceeasi coala pentru toate foile) si nu a mai fost nevoie de faina.

Crema:
Se amesteca cele 2 linguri de faina cu 2-3 linguri de lapte si se amesteca bine,pentru a nu se forma cocoloase,apoi se adauga si restul de lapte.Acest amestec se pune la fiert la foc mic inpreuna cu zaharul si coaja de lamaie.Amestecati incontinuu,sa nu se lipeasca de marginile vasului.Cand incepe sa se ingroase,se mai fierbe 2-3 minute,se opreste focul,apoi se adauga zeama de lamaie.Se lasa sa se raceasca bine apoi se adauga untul(margarina)batut spuma.Se tine la frigider pana la asamblarea prajiturii.

Asamblarea:
Intr-o tava de marime foilor,se aseaza o foaie,un strat de crema,o foaie,un strat de crema,o foaie,un strat de crema,o foaie.Cand este gata se acopera cu folie alimentara si se pune deasupra ei un tocator de lemn cu o greutate deasupra cam de 1 kg.Se da la frigider peste noapte pentru a se inmuia foile.A doua zi se scoate de la frigider,se pudreaza,se portioneaza si se serveste. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Aluatul: Se pun intr-un bol ouale, laptele, uleiul, zaharul si plicul de amoniu stins si se amesteca;

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Platou cu 3 prajituri: Bilute cu visine, Alba ca zapada si rulada de biscuiti

Platou cu 3 prajituri: Bilute cu visine, Alba ca zapada si rulada de biscuiti

Bilute cu visine: Cum am procedat: Am topit margarina, peste ea am adaugat zaharul si pe urma cacaoa

1 vot    0 comentarii
3h
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 3 oua
  • 100 gr.zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 600 gr.faina
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 500 ml.lapte
  • 250 gr.unt(margarina Unirea)
  • 200 gr.zahar
  • 2 linguri cu varf cu faina
  • 1-2 lamai(coaja+zeama)dupa preferinta
  • Pentru ornat:
  • 1 plic zahar pudra vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Maria-Luiza
Bomboane Rafaello

Bomboane Rafaello

Se amesteca untul spuma cu zaharul pudra. Se adauga foile de napolitana sfaramate,laptele praf si

25 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Negresa

Negresa

Blatul: Intr-un caston se pun:faina,zahar,zahar vanilat, cacao,praf de copt,esenta de rom,un praf

107 voturi    12 comentarii
30 min
Retete de post
Cornulete cu unt

Cornulete cu unt

Se mixeaza untul cu zaharul,pana cand acesta din urma nu se mai simte deloc in compozitie,apoi se

4 voturi    6 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura a la Daneza