autor:

filip gabriela

» » Dulciuri diverse

Alba ca zapada

Autor: filip gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: filip gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 mai 2009

Ingrediente
3 oua, 6 linguri ulei, 6 linguri zahar, 3 linguri lapte, 1 lingurita amoniac stins, faina cit cuprinde.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru crema se va folosi crema de lamaie sau de vanilie din comert care se gaseste in pliculete (crema instant)

Mod de preparare

Se pune totul intr-un vas,si se amesteca pina se topeste zaharul se stinge apoi amoniacul cu zeama de lamiie si se aduga peste compozitie si se pune faina cit cuprinde in asa fel sa putem intinde 5-6 foi pe care le coacem pe fundul tavi pina se rumenesc putin.

Crema se aseaza intre foi in strat mai gros si se acopera prajitura intr-o folie de ciolofan si se lasa asa pina a doua zi cind se taie in forma de romb si se orneaza cu zahar vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Alba ca zapada

Prajitura Alba ca zapada

Pentru foi am pus in robot amoniacul, oul, laptele, uleiul, zaharul si la urma faina pana s-a format

175 voturi    38 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Alba ca zapada-reteta de la mama

Alba ca zapada-reteta de la mama

Se amesteca oul cu zaharul,se incalzeste un pic laptele in care dizolvam amoniacul si apoi punem

41 voturi    11 comentarii
1h 45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 3 oua
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita amoniac stins
  • faina cit cuprinde.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Spirala cu urda dulce