autor:

Fara foto

» » Torturi

Alba ca zapada

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Ingrediente
Aluat:, 2 oua,, 9 linguri zahar,, 9 linguri lapte,, 9 linguri ulei,, 3 pliculete zahar vanilat,, sare,, 1 lingurita amoniac,, faina cat cuprinde, , Crema:, o cana lapte fiert,, 6 linguri faina,, 1 1/2 cana de zahar,, 1 pachet margarina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat se dau toate intr-un clocot. dupa ce se raceste se adauga oule
Se adauga faina cat cuprinde, pana se formeaza un aluat ca de paine .

Coca se imparte in patru si se coace pe fundul tavii la 175 grade.
Pentru crema: o cana de lapte se bate cu 6 linguri faina, dupa care se pune in laptele fiert, se adauga 1 1/2 cana de zahar. Se da jos de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi crema racita cu pachetul de margarina.Se adauga esenta de rom sau ce esente doriti.

Se umplu foile.

Deasupra am glazurat cu cioalata alba si cicolata cu lapte topita la micounde.

Se lasa sa steie o zi, se seveste a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Platou cu 3 prajituri: Bilute cu visine, Alba ca zapada si rulada de biscuiti

Platou cu 3 prajituri: Bilute cu visine, Alba ca zapada si rulada de biscuiti

Bilute cu visine: Cum am procedat: Am topit margarina, peste ea am adaugat zaharul si pe urma cacaoa

1 vot    0 comentarii
3h
Retete de Craciun
Alba ca zapada-reteta de la mama

Alba ca zapada-reteta de la mama

Se amesteca oul cu zaharul,se incalzeste un pic laptele in care dizolvam amoniacul si apoi punem

41 voturi    11 comentarii
1h 45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua,
  • 9 linguri zahar,
  • 9 linguri lapte,
  • 9 linguri ulei,
  • 3 pliculete zahar vanilat,
  • sare,
  • 1 lingurita amoniac,
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • o cana lapte fiert,
  • 6 linguri faina,
  • 1 1/2 cana de zahar,
  • 1 pachet margarina

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata