autor:

Fara foto

» » Prajituri

Alba ca zapada

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru foi:, , 5 linguri ulei, 100 g zahar, 2 oua, 150 ml lapte, 1 lingurita bicarbonat, 4 cani faina, , Pentru crema:, , 1 litru lapte, 200 g zahar, 10 linguri faina, 3 oua, 200 g unt sau margarina Rama Maestro, 2-3 lamai

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

22 voturi

Mod de preparare

Foi:

Ouale le mixam cu un praf de sare si cu zaharul pana devin ca o crema.Adaugam uleiul cate putin,apoi bicarbonatul stuns cu zeama de lamaie.Adaugam si laptele.In compozitia obtinuta adaugam faina.Daca mai e nevoie mai adaugam faina.Trebuie sa iasa un aluat consistent si nelipicios.Impartim aluatul in 4 parti,pe care le intindem pe dosul tavii.Eu am copt pe o tava de 20/30 cm si mi-au iesit 5.
Coacem in cuptorul incins la 180 de grade,in jur de 10 minute,pana marginile devin usor maronii.

Crema:

Ouale le mixam bine cu zahar.Cand au devenit ca o crema adaugam faina si mixam in continuare.Adaugam laptele fierbinte,putin cate putin,amestecand continuu.
Punem vasul la foc mic sau la baie de aburi,pana compozitia devine groasa ca o budinca.Lasam la racit.
Intre timp mixam bine untul/margarina,pana devine ca o crema fina. Cand s-a racit crema,adaugam untul/margarina frecat(a),putin cate putin.
La sfarsit adaugam zeama de lamaie.

Cu aceasta crema se umplu foile si se da la rece pana a doua zi,cand se portioneaza si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Ingredientele pentru aluat se dau toate intr-un clocot. dupa ce se raceste se adauga oule Se adauga

15 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Prajitura Alba ca zapada

Prajitura Alba ca zapada

Pentru foi am pus in robot amoniacul, oul, laptele, uleiul, zaharul si la urma faina pana s-a format

169 voturi    38 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • vio.vio

    vio.vio (Chef de cuisine):

    am facut cea mai buna prajitura multumesc pentru reteta,eu am facut si o glazura de ciocolata si in loc de faina am pus amidon alimentar.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

    E super !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    O bunatate,felicitari draga Miha.Arata foarte bine.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    E tare delicioasa...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      E foarte gustoasa, noi o numim ,,lamaita,,. Felicitari arata minunat.

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Mariana, depinde de gustul fiecaruia. De asta am spus 2-3, daca preferi mai acra o pui si pe a 3-a , daca nu raman doar 2. :) Pup!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Îmi place mult prăjitura asta! Totuşi mi se pare cam mult zeama de la trei lămâi şi cu două e destul de acrişoară.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

22 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 5 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4 cani faina
  • Pentru crema:
  • 1 litru lapte
  • 200 g zahar
  • 10 linguri faina
  • 3 oua
  • 200 g unt sau margarina Rama Maestro
  • 2-3 lamai

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

E super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Papanasi cu smantana si dulceata