autor:

Oana D.

» » Dulciuri diverse

Alcazare

Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 ianuarie 2011

Ingrediente
Fursecul:, 6 albusuri, 300 g nuci macinate, 250 g zahar, 2 linguri de pesmet sau faina., Pentru un aluat mai ferm dublati cantitatea de pesmet., , Crema: un pachet si jumatate de unt, 4 linguri de lapte, 200 g zahar, 3 linguri pline de cacao, 6 galbenusuri, o tableta de ciocolata peste 50% cacao, o ceasca mica de stafide macerate in rom.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare, se amesteca cu zaharul pus treptat, se adauga nucile macinate si pesmetul.
Se pun cu lingurita gogosele din aceasta compozitie intr-o tava unsa cu unt sau margarina la distanta unele de altele.
Se coc 15-20 minute la foc moale spre potrivit.
Se face o crema din galbenusuri, zahar, cacao, unt si lapte care se pun pe foc mic sa dea cateva clocote pana se topeste zaharul. Se da deoparte continuand sa amestecati, apoi se adauga stafidele si ciocolata. Se continua amestecatul pana se mai raceste crema.
Dupa ce se raceste complet, se ung alcazarele si se lipesc cate doua.
Daca ti-a placut reteta noastra "Alcazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu cirese

Chec cu cirese

Zaharul si apa se fierb pana cand se topeste tot zaharul, apoi se lasa sa se racoreasca pana cand

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu lamaie si iaurt

Prajitura cu lamaie si iaurt

Mixam bine ouale cu zaharul si sarea pana se albesc.Adaugam apoi pe rand -untul moale,zaharul vanilat

18 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Foarte bun gustul de nuca.

  • Fara foto

    daniela ostafi (Bucatar) , 10 februarie 2011

    le-am facut inca de cand eram studenta,cu foarte multi ani in urma,sunt minunate

  • Oana D.

    Oana D. (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2011

    Intr-adevar, sunt foarte moi si gustoase :) sunt fursecurile mele preferate, de altfel :D

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2011

      Imi plac la nebunie fursecurile astea...se topesc in gura yumi,yumi. Foarte bune ! *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

      yami yami...ce pofta mie!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • Fursecul:
  • 6 albusuri
  • 300 g nuci macinate
  • 250 g zahar
  • 2 linguri de pesmet sau faina.
  • Pentru un aluat mai ferm dublati cantitatea de pesmet.
  • Crema: un pachet si jumatate de unt
  • 4 linguri de lapte
  • 200 g zahar
  • 3 linguri pline de cacao
  • 6 galbenusuri
  • o tableta de ciocolata peste 50% cacao
  • o ceasca mica de stafide macerate in rom.

Raporteaza reteta

Retete
de Oana D.
Aperitiv frantuzesc

Aperitiv frantuzesc

Ciupercile se taie marunt si se pun in zeama de lamaie si intre timp sunca sau jambonul se taie cubulete

16 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Muschi umplut

Muschi umplut

Se curata muschiul de pielite si se despica pe lungime fara sa separam bucatile. Se bate cu ciocanul

6 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Ochiuri pe pat de ceapa

Ochiuri pe pat de ceapa

Se curata si se spala ceapa apoi se taie inele. Se pune intr-o tigaie cu ulei pana se inmoaie apoi

2 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu oua

mira (Chef de cuisine)

Foarte bun gustul de nuca.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Petifiori de ciocolata