autor:

Oana D.

» » Dulciuri diverse

Alcazare

Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 ianuarie 2011

Ingrediente
Fursecul:, 6 albusuri, 300 g nuci macinate, 250 g zahar, 2 linguri de pesmet sau faina., Pentru un aluat mai ferm dublati cantitatea de pesmet., , Crema: un pachet si jumatate de unt, 4 linguri de lapte, 200 g zahar, 3 linguri pline de cacao, 6 galbenusuri, o tableta de ciocolata peste 50% cacao, o ceasca mica de stafide macerate in rom.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare, se amesteca cu zaharul pus treptat, se adauga nucile macinate si pesmetul.
Se pun cu lingurita gogosele din aceasta compozitie intr-o tava unsa cu unt sau margarina la distanta unele de altele.
Se coc 15-20 minute la foc moale spre potrivit.
Se face o crema din galbenusuri, zahar, cacao, unt si lapte care se pun pe foc mic sa dea cateva clocote pana se topeste zaharul. Se da deoparte continuand sa amestecati, apoi se adauga stafidele si ciocolata. Se continua amestecatul pana se mai raceste crema.
Dupa ce se raceste complet, se ung alcazarele si se lipesc cate doua.
Daca ti-a placut reteta noastra "Alcazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Piersicute

Piersicute

Preparare: Pentru compozitie se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste,apoi punem uleiul,praful

1 vot    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse
Clatite invelite in ciocolata alba cu crema de vanilie

Clatite invelite in ciocolata alba cu crema de vanilie

Mod de preparare clatite: Prima data trebuie sa topim untul. Intr-un bol amestecam ingredientele

4 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Foarte bun gustul de nuca.

  • Fara foto

    daniela ostafi (Bucatar) , 10 februarie 2011

    le-am facut inca de cand eram studenta,cu foarte multi ani in urma,sunt minunate

  • Oana D.

    Oana D. (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2011

    Intr-adevar, sunt foarte moi si gustoase :) sunt fursecurile mele preferate, de altfel :D

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2011

      Imi plac la nebunie fursecurile astea...se topesc in gura yumi,yumi. Foarte bune ! *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

      yami yami...ce pofta mie!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • Fursecul:
  • 6 albusuri
  • 300 g nuci macinate
  • 250 g zahar
  • 2 linguri de pesmet sau faina.
  • Pentru un aluat mai ferm dublati cantitatea de pesmet.
  • Crema: un pachet si jumatate de unt
  • 4 linguri de lapte
  • 200 g zahar
  • 3 linguri pline de cacao
  • 6 galbenusuri
  • o tableta de ciocolata peste 50% cacao
  • o ceasca mica de stafide macerate in rom.

Raporteaza reteta

Retete
de Oana D.
Aperitiv frantuzesc

Aperitiv frantuzesc

Ciupercile se taie marunt si se pun in zeama de lamaie si intre timp sunca sau jambonul se taie cubulete

16 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Muschi umplut

Muschi umplut

Se curata muschiul de pielite si se despica pe lungime fara sa separam bucatile. Se bate cu ciocanul

6 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Ochiuri pe pat de ceapa

Ochiuri pe pat de ceapa

Se curata si se spala ceapa apoi se taie inele. Se pune intr-o tigaie cu ulei pana se inmoaie apoi

2 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu oua

mira (Chef de cuisine)

Foarte bun gustul de nuca.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Bezele cu ciocolata