Alivancă

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g brânză de vaci
  • 50 g unt
  • 50 g smântână
  • 4 ouă
  • 100 g mălai
  • 50 g făină
  • sare şi puţin unt pentru uns tava.

Mod de preparare

Se freacă untul moale cu sare, se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, apoi brânza de vaci, smântâna, făina şi mălaiul. După ce s-a omogenizat bine compoziţia, se adaugă albuşurile bătute spumă. Se unge tava cu unt, se toarnă în ea compoziţia şi se introduce în cuptor. Se coace 40-50 de minute. Când s-a rumenit frumos este gata. Se serveşte foarte fierbinte cu smântână.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Gateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise