autor:

elucubratii culinare

» » Aperitive

Alivenci cu mărar

Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 martie 2013

Ingrediente
500 g brânză de vaci,, 200 g smântănă,, 100 g unt,, 100 g făină,, 100 g mălai,, 4 ouă mari,, 1/2 linguriță sare,, 1 legătură mărar,, smântănă pentru servit.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

10 voturi

Mod de preparare

Ungem o tavă cu unt - sau se pot folosi două tăvi de chec.
Separăm gălbenușurile de albușuri.
Într-un castron cernem făina.
Spălăm și tocăm mărunt mărarul.
Untul (la temperatura camerei) se freacă bine cu sarea.
Se adaugă gălbenușurile unul câte unul, amestecând bine după fiecare.
Adăugăm apoi brănza de vaci (trecută prin sită) și smântâna.
Amestecăm bine până la omogenizare.
Adăugăm făina și mălaiul și amestecăm ușor cu o lingură.
Presărăm mărarul și amestecăm ușor până s-a încorporat uniform.
Adăugăm albușurile bătute spumă și se amestecă cu o lingură ușor de sus în jos până la omogenizare.
Compoziția se pune în tavă și se dă la cuptor - preîncălzit la 180 grade C.
Se coace pentru 40-45 minute, până se rumenește frumos deasupra.
Se taie în bucăți mari și servește fierbinte cu smântână.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Alivenci cu mărar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Branza cu smantana si mamaliguta

Branza cu smantana si mamaliguta

Amesteci branza cu smantana, presari cu sare dupa gust. Intre timp faci o mamaliguta moale. Servesti

3 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza
Clatite cu branza si spanac , reteta pentru o alimentatie sanatoasa

Clatite cu branza si spanac , reteta pentru o alimentatie sanatoasa

Se pun albusurile si putina sare intr-un castron si se bat bine apoi se adauga uleiul de palmier

6 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 18 martie 2013

    Foarte interesanta reteta deobicei cunosc alivenci dulci dar acesta este sarat trebuie incercat.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 16 martie 2013

    O grozavieeeeeeee....! Sti ce am facut ? Am salvat reteta....trebuie sa o incerc. Bravo !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

10 voturi

Ingrediente

  • 500 g brânză de vaci,
  • 200 g smântănă,
  • 100 g unt,
  • 100 g făină,
  • 100 g mălai,
  • 4 ouă mari,
  • 1/2 linguriță sare,
  • 1 legătură mărar,
  • smântănă pentru servit.

Raporteaza reteta

Retete
de elucubratii culinare
Tort Amaretto cu ciocolată

Tort Amaretto cu ciocolată

Se începe cu prepararea blatului. Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră

11 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor.

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun
Penne cu legume și cod

Penne cu legume și cod

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform

4 voturi    6 comentarii
1h
Salate cu peste

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte interesanta reteta deobicei cunosc alivenci dulci dar acesta este sarat trebuie incercat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinte sarate cu branza Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu sunca si branza topita Foietaj cu sunca si branza topita

Se dezgheata aluatul si se taie fasii subtiri cam cat degetul mic (vor iesi mai multe bucati) ori cat degetul mare ( mai putine). Se

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Briose cu broccoli si branza albastra