autor:

elucubratii culinare

» » Aperitive

Alivenci cu mărar

Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 martie 2013

Ingrediente
500 g brânză de vaci,, 200 g smântănă,, 100 g unt,, 100 g făină,, 100 g mălai,, 4 ouă mari,, 1/2 linguriță sare,, 1 legătură mărar,, smântănă pentru servit.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

10 voturi

Mod de preparare

Ungem o tavă cu unt - sau se pot folosi două tăvi de chec.
Separăm gălbenușurile de albușuri.
Într-un castron cernem făina.
Spălăm și tocăm mărunt mărarul.
Untul (la temperatura camerei) se freacă bine cu sarea.
Se adaugă gălbenușurile unul câte unul, amestecând bine după fiecare.
Adăugăm apoi brănza de vaci (trecută prin sită) și smântâna.
Amestecăm bine până la omogenizare.
Adăugăm făina și mălaiul și amestecăm ușor cu o lingură.
Presărăm mărarul și amestecăm ușor până s-a încorporat uniform.
Adăugăm albușurile bătute spumă și se amestecă cu o lingură ușor de sus în jos până la omogenizare.
Compoziția se pune în tavă și se dă la cuptor - preîncălzit la 180 grade C.
Se coace pentru 40-45 minute, până se rumenește frumos deasupra.
Se taie în bucăți mari și servește fierbinte cu smântână.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Alivenci cu mărar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Se face un aluat ca la choux-a-la-creme:se dau in clocot apa cu untul topit,se toarna faina si se

8 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Batoane de mamaliga cu ierburi, rosii uscate si gorgonzola

Batoane de mamaliga cu ierburi, rosii uscate si gorgonzola

Spalati si tocati ierburile aromatice. Eu am pus o lingura de busuioc tocat, una de cimbru si una

7 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 18 martie 2013

    Foarte interesanta reteta deobicei cunosc alivenci dulci dar acesta este sarat trebuie incercat.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 16 martie 2013

    O grozavieeeeeeee....! Sti ce am facut ? Am salvat reteta....trebuie sa o incerc. Bravo !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

10 voturi

Ingrediente

  • 500 g brânză de vaci,
  • 200 g smântănă,
  • 100 g unt,
  • 100 g făină,
  • 100 g mălai,
  • 4 ouă mari,
  • 1/2 linguriță sare,
  • 1 legătură mărar,
  • smântănă pentru servit.

Raporteaza reteta

Retete
de elucubratii culinare
Tort Amaretto cu ciocolată

Tort Amaretto cu ciocolată

Se începe cu prepararea blatului. Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră

11 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor.

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun
Penne cu legume și cod

Penne cu legume și cod

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform

4 voturi    6 comentarii
1h
Salate cu peste

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte interesanta reteta deobicei cunosc alivenci dulci dar acesta este sarat trebuie incercat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Bulete de cascaval