autor:

elucubratii culinare

» » Aperitive

Alivenci cu mărar

Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 martie 2013

Ingrediente
500 g brânză de vaci,, 200 g smântănă,, 100 g unt,, 100 g făină,, 100 g mălai,, 4 ouă mari,, 1/2 linguriță sare,, 1 legătură mărar,, smântănă pentru servit.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

10 voturi

Mod de preparare

Ungem o tavă cu unt - sau se pot folosi două tăvi de chec.
Separăm gălbenușurile de albușuri.
Într-un castron cernem făina.
Spălăm și tocăm mărunt mărarul.
Untul (la temperatura camerei) se freacă bine cu sarea.
Se adaugă gălbenușurile unul câte unul, amestecând bine după fiecare.
Adăugăm apoi brănza de vaci (trecută prin sită) și smântâna.
Amestecăm bine până la omogenizare.
Adăugăm făina și mălaiul și amestecăm ușor cu o lingură.
Presărăm mărarul și amestecăm ușor până s-a încorporat uniform.
Adăugăm albușurile bătute spumă și se amestecă cu o lingură ușor de sus în jos până la omogenizare.
Compoziția se pune în tavă și se dă la cuptor - preîncălzit la 180 grade C.
Se coace pentru 40-45 minute, până se rumenește frumos deasupra.
Se taie în bucăți mari și servește fierbinte cu smântână.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Alivenci cu mărar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
CIUPERCI UMPLUTE

CIUPERCI UMPLUTE

Ciupercile se curata si se spala bine. Piciorusele se dau pe razatoare,la fel si branza si se amesteca

12 voturi    6 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Budinca de dovlecei cu telemea

Budinca de dovlecei cu telemea

Curatim dovleceii si morcovul, apoi ii dam pe razatoare. La dovlecel inlaturam interiorul cu semintele.

4 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 18 martie 2013

    Foarte interesanta reteta deobicei cunosc alivenci dulci dar acesta este sarat trebuie incercat.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 16 martie 2013

    O grozavieeeeeeee....! Sti ce am facut ? Am salvat reteta....trebuie sa o incerc. Bravo !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

10 voturi

Ingrediente

  • 500 g brânză de vaci,
  • 200 g smântănă,
  • 100 g unt,
  • 100 g făină,
  • 100 g mălai,
  • 4 ouă mari,
  • 1/2 linguriță sare,
  • 1 legătură mărar,
  • smântănă pentru servit.

Raporteaza reteta

Retete
de elucubratii culinare
Tort Amaretto cu ciocolată

Tort Amaretto cu ciocolată

Se începe cu prepararea blatului. Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră

10 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor.

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun
Penne cu legume și cod

Penne cu legume și cod

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform

4 voturi    6 comentarii
1h
Salate cu peste

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte interesanta reteta deobicei cunosc alivenci dulci dar acesta este sarat trebuie incercat.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Rulouri cu spanac si branza feta