Ungem o tavă cu unt - sau se pot folosi două tăvi de chec.
Separăm gălbenușurile de albușuri.
Într-un castron cernem făina.
Spălăm și tocăm mărunt mărarul.
Untul (la temperatura camerei) se freacă bine cu sarea.
Se adaugă gălbenușurile unul câte unul, amestecând bine după fiecare.
Adăugăm apoi brănza de vaci (trecută prin sită) și smântâna.
Amestecăm bine până la omogenizare.
Adăugăm făina și mălaiul și amestecăm ușor cu o lingură.
Presărăm mărarul și amestecăm ușor până s-a încorporat uniform.
Adăugăm albușurile bătute spumă și se amestecă cu o lingură ușor de sus în jos până la omogenizare.
Compoziția se pune în tavă și se dă la cuptor - preîncălzit la 180 grade C.
Se coace pentru 40-45 minute, până se rumenește frumos deasupra.
Se taie în bucăți mari și servește fierbinte cu smântână.
Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii