autor:

Giulia

» » Aluaturi si Foietaje

Alivenci de Iacobeni

Autor: Giulia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Giulia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 noiembrie 2013

Ingrediente
1 ulcica potrivita cu lapte (atit cit sa ude malaiul),1 strachina de malai,1 ceasca de chisleag,1 ceasca cu smintina,1 caus de brinza dulce de vaci,3 linguri de unt, legaturi de ceapa verde,2 legaturi de marar,3-5 oua,1 strachina de frunze stir bun

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Ouale se bat,ceapa,mararul si stirul se toaca.Laptele se pune la fiert,va opari malaiul.Partea alba de la ceapa se rumeneste putin in unt.Se lasa malaiul sa se raceasca,apoi se amesteca restul:smintina,unt,chisleag,brinza dulce,oua,ceapa,marar si stir.Se unge o tava cu unt,se pune aluatul otova (sau se rotunjesc in palma placintele) si se da la cuptor incins,pina se rumeneste. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Alivenci de Iacobeni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Pogacele din aluat de pizza

Pogacele din aluat de pizza

Punem faina cu sare si unt/margarina in bol si amestecam bine, o sa fie ca firimituri, apoi adaugati

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje
Ochiul soacrei

Ochiul soacrei

Se taie sunca fasii subtiri, iar apoi se rade cascavalul. Galbenusul se bate cu ketchupul. Presari

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2013

    Delicioasa reteta...

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2013

    o reteta traditionala, multumim!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 ulcica potrivita cu lapte (atit cit sa ude malaiul),1 strachina de malai,1 ceasca de chisleag,1 ceasca cu smintina,1 caus de brinza dulce de vaci,3 linguri de unt, legaturi de ceapa verde,2 legaturi de marar,3-5 oua,1 strachina de frunze stir bun

Raporteaza reteta

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicioasa reteta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac floare cu gem de caise