autor:

Giulia

» » Aluaturi si Foietaje

Alivenci de Iacobeni

Autor: Giulia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Giulia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 noiembrie 2013

Ingrediente
1 ulcica potrivita cu lapte (atit cit sa ude malaiul),1 strachina de malai,1 ceasca de chisleag,1 ceasca cu smintina,1 caus de brinza dulce de vaci,3 linguri de unt, legaturi de ceapa verde,2 legaturi de marar,3-5 oua,1 strachina de frunze stir bun

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Ouale se bat,ceapa,mararul si stirul se toaca.Laptele se pune la fiert,va opari malaiul.Partea alba de la ceapa se rumeneste putin in unt.Se lasa malaiul sa se raceasca,apoi se amesteca restul:smintina,unt,chisleag,brinza dulce,oua,ceapa,marar si stir.Se unge o tava cu unt,se pune aluatul otova (sau se rotunjesc in palma placintele) si se da la cuptor incins,pina se rumeneste. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Alivenci de Iacobeni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, muiata in 50 ml lapte caldut si amestecata

11 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Strudel Branza/Mere

Strudel Branza/Mere

Daca aveti chef de ceva bun, dar nu si timp sa stati in bucatarie va recomand acest preparat. Este

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2013

    Delicioasa reteta...

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2013

    o reteta traditionala, multumim!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 ulcica potrivita cu lapte (atit cit sa ude malaiul),1 strachina de malai,1 ceasca de chisleag,1 ceasca cu smintina,1 caus de brinza dulce de vaci,3 linguri de unt, legaturi de ceapa verde,2 legaturi de marar,3-5 oua,1 strachina de frunze stir bun

Raporteaza reteta

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicioasa reteta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu cartofi