autor:

Giulia

» » Aluaturi si Foietaje

Alivenci de Iacobeni

Autor: Giulia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Giulia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 noiembrie 2013

Ingrediente
1 ulcica potrivita cu lapte (atit cit sa ude malaiul),1 strachina de malai,1 ceasca de chisleag,1 ceasca cu smintina,1 caus de brinza dulce de vaci,3 linguri de unt, legaturi de ceapa verde,2 legaturi de marar,3-5 oua,1 strachina de frunze stir bun

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Ouale se bat,ceapa,mararul si stirul se toaca.Laptele se pune la fiert,va opari malaiul.Partea alba de la ceapa se rumeneste putin in unt.Se lasa malaiul sa se raceasca,apoi se amesteca restul:smintina,unt,chisleag,brinza dulce,oua,ceapa,marar si stir.Se unge o tava cu unt,se pune aluatul otova (sau se rotunjesc in palma placintele) si se da la cuptor incins,pina se rumeneste. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Alivenci de Iacobeni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu telemea de oaie  si za’atar-Pateuri cu carne-specific tarilor arabe

Pateuri cu telemea de oaie si za’atar-Pateuri cu carne-specific tarilor arabe

Se scoate aluatul pentru pateuri din congelator si se lasa cateva minute sa se dezghete. Umplutura

27 voturi    11 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Piine impletita

Piine impletita

Se face o \"maia\" dintoata drojdia,1,5 lingurita zahar(din cele 5),100 g faina si cam 150-200 ml

10 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2013

    Delicioasa reteta...

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2013

    o reteta traditionala, multumim!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 ulcica potrivita cu lapte (atit cit sa ude malaiul),1 strachina de malai,1 ceasca de chisleag,1 ceasca cu smintina,1 caus de brinza dulce de vaci,3 linguri de unt, legaturi de ceapa verde,2 legaturi de marar,3-5 oua,1 strachina de frunze stir bun

Raporteaza reteta

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicioasa reteta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Chifle cu mac