autor:

Giulia

» » Aluaturi si Foietaje

Alivenci de Iacobeni

Autor: Giulia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Giulia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 noiembrie 2013

Ingrediente
1 ulcica potrivita cu lapte (atit cit sa ude malaiul),1 strachina de malai,1 ceasca de chisleag,1 ceasca cu smintina,1 caus de brinza dulce de vaci,3 linguri de unt, legaturi de ceapa verde,2 legaturi de marar,3-5 oua,1 strachina de frunze stir bun

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Ouale se bat,ceapa,mararul si stirul se toaca.Laptele se pune la fiert,va opari malaiul.Partea alba de la ceapa se rumeneste putin in unt.Se lasa malaiul sa se raceasca,apoi se amesteca restul:smintina,unt,chisleag,brinza dulce,oua,ceapa,marar si stir.Se unge o tava cu unt,se pune aluatul otova (sau se rotunjesc in palma placintele) si se da la cuptor incins,pina se rumeneste. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Alivenci de Iacobeni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine pentru mic dejun

Paine pentru mic dejun

Se dizolva drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul, sarea si 100ml ulei, se lasa la dospit 10’.

16 voturi    14 comentarii
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Punem ingredientele pentru aluat, in aparatul de paine, exact in ordinea enumerata mai sus. Proramam

3 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2013

    Delicioasa reteta...

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2013

    o reteta traditionala, multumim!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 ulcica potrivita cu lapte (atit cit sa ude malaiul),1 strachina de malai,1 ceasca de chisleag,1 ceasca cu smintina,1 caus de brinza dulce de vaci,3 linguri de unt, legaturi de ceapa verde,2 legaturi de marar,3-5 oua,1 strachina de frunze stir bun

Raporteaza reteta

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicioasa reteta...

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Tartă cu șuncă și ardei gras