autor:

Fara foto

» » Sosuri

Alivenci moldovenesti

Autor: Diana Luparu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana Luparu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
1l lapte,, 300g malai grisat,, 1/2kg branza de vaci,, 1/4l smantana,, 100 gr unt,, 50 gr faina,, 4-5 oua,, o lingurita sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un lighenas sau ceaun de 3l se pun laptele, untul, sarea si se fierbe. La primul clocot se adauga malaiul, amestecandu-se ca sa nu se formeze cocoloase. Se ingroasa in cca.5 minute dupa care se ia de pe foc.
Cand e aproape rece se adauga smantana, galbenusurile, faina si se amesteca. Se amesteca apoi albusurile batute spuma.
Compozitia se pune intr-o tava (unsa cu margarina si tapeteata cu faina) si se da la cuptor 40 de minute. Se taie in patrate si se servesc calde, cu smantana
Daca ti-a placut reteta noastra "Alivenci moldovenesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Pui cu sos olandez si varza de Bruxelles

Pui cu sos olandez si varza de Bruxelles

Se taie pieptul de pui in 6-7 bucati mai mari si se pune la foc cu o lingura de ulei, Vegeta si putina

18 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Sosuri
Pui cu sos garam masala

Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1l lapte,
  • 300g malai grisat,
  • 1/2kg branza de vaci,
  • 1/4l smantana,
  • 100 gr unt,
  • 50 gr faina,
  • 4-5 oua,
  • o lingurita sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Diana Luparu
Prajitura Delia

Prajitura Delia

Foile: Se freaca faina cu margarina, adaugam galbenusele, 200g zaharul pudra, bicarbonatul stins

6 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Sos de hrean

Sos de hrean

Hreanul proaspat se rade pe razatorea cea mai fina;daca este prea iute , se pune pentru cateva minute(5)

13 voturi    4 comentarii
10 min
Sosuri
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Puiul curatat si portionat se condimenteaza cu piper sare si amestecul de plante. Se aseaza intr-o

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Pui la cuptor cu rozmarin, otet balsamic si ceapa rosie